måndag 31 oktober 2011

Ett vackert brudpar...

Ja, här kommer några bilder på det fina brudpar som jag fotade för ett tag sedan på Lysegårdens golfklubb..som ni vet har det regnat och regnat och regnat denna hösten, så lite nervöst var det att det skulle göra det även denna dag, vilket det också gjorde, en kvart efter att vi fotat klart.. men så underbart kul det är att få träffa goa och lyckliga människor och dela en liten del av deras dag! Tack för det F och F.





Lycka till i framtiden önskar Torprosen

onsdag 19 oktober 2011

Liten, större, STÖRST..

Nu när trädgården gått i ide så får vi hitta annat att titta på och ni har väl vid det här laget förstått att jag gillar fåglar! Det finns ju en del olika fåglar: stora och små..och mittemellan..Skall börja med att visa de största som finns..nämligen strutsar,,ja ni hörde rätt! Strutsar, har vi nämligen här i lilla Romelanda, fyra stycken.
De går i en inhägnad som ligger tvärs över dalen där jag bor. Vi brukar promenera med hunden där ibland och jag har många gånger tänkt att fotografera dessa STORA fåglar..Nu blev det äntligen av. Vackra är de inte, men fina fjädrar har de. Rätt så nyfikna också..sedan har vi de små fåglarna, där är väl favoriten den lilla söta rödhaken, titta på de små pinnarna till ben..visst är den söt? Sedan har vi de där kråkfåglarna som på sitt sätt är rätt fina fast de anses väl inte vara de vackraste arterna vi har. Den här han satte sig helt nära och började nästan sjunga eller kurra eller vad man kan kalla det, kul så det ut iallafall..
Lite fina höstlöv skadar väl aldrig och en söt katt kan vi väl stå ut med.
Nästa gång skall ni få se ett fint brudpar som jag fotade för ett tag sedan, det ni!



Bilden dålig men vill visa vilken krigsdans han utförde för oss.






















Må väl önskar Torprosen

fredag 7 oktober 2011

Dimma och skördemarknader..

Som jag sa i förra inlägget så kom jag ut på en liten roadtripp förra söndagen. Det var Tant Kofta som ringde och undrade om jag inte skulle följa med till Stenungsund och Systrarna på kullen, det erbjudandet kunde jag så klart inte motstå! Systrarna hade det väldigt mysigt, en härlig innergård med kafé, mysig butik och i ladugården var det fullt med hantverkare..vi träffade ett gäng glada stickerskor från Kungälv och en bloggkompis till "koftan"som har en blogg med namnet Sussilull, det var hon som tipsat om Systrarnas... .Vår färd fortsatte till Orust och Pelargonmuseét. Där finns en unik samling pelargoner som man inte kan se sig mätt på. Så många fina sorter det finns..habegäret väcktes som vanligt! Dagen till ära var där både en svamp och äppleexpert på plats. Fina får visades det upp... och vackert hantverk fanns det även där. Det visade sig att Orust hade höstmarknader lite varstans, så det blev ett par stopp till på vägen. En trevlig eftermiddag blev det helt enkelt!
Annars har det inte varit något vidare fotoväder det sista. Fick lurat med mig maken ut till Rörtången en dag då vädret var fint i Romelanda, men när vi kom ut till havet så bara rullade dimman in..samma vid Svarte mosse dit jag tagit mig för att fota fåglar...dimman låg som ett täcke över sjön. Men lite bilder blev det i alla fall.
Ryggskottet har inte gett med sig än, men är mycket bättre..så imorgon blir det väl som vanligt en liten loppisrunda. Ha en go helg så hörs vi!


Nu har jag dig snart din typ..


Japp, där fick du!


Ha, vem är störst , bäst och vackrast?


Svarte Mosse



Min goa man.

Vacker bergvägg


Undrar hur dessa fotavtryck har gått till???


Dahlia och änglatrumpet som blommar nu..


Kolla alla sorterna!

Äpplen i massor!

Kram Torprosen

söndag 2 oktober 2011

Tunnbrödsbak, Nils, Ture och Sture..



Ture och Sture


Ja, baka tunnbröd gjorde vi hemma hos M som bor på en mycket vacker gård inte långt från Rörtången som är mitt favoritställe när jag skall ut och bada. M är korgmakare, låter inte det helt fantastiskt...hon är dessutom en mycket duktig hantverkare, kan "typ" allt inom hantverk, håller kurser i det mesta..DESSUTOM kan hon baka. I hennes vekstad har de byggt  upp en bakugn av materiel som fanns på gården, den är mycket fin. Vi var 4 baksugna "tjejer" som anlände förra lördagen. M hade förberett degen så det var bara att hugga in. Så kul det är när man är några stycken som bakar ihop!! Efter en mycket trevlig dag åkte vi därifrån med världens godaste bröd. LYCKA! Deras lille kattunge Nils blev jag helt kär i, kolla på bilderna, visst är han bedårande. Tuppen gick där och sprätte bland sina hönor, det är blommehöns, en lantras, har jag lärt mig.. På tal om tuppar, så har grannen bakom ladugården här hemma skaffat sig tuppar och hönor av arten brahma. Det är två tuppar som kom först, de andra är inne i hönshuset och växer till sig..men dessa tuppar som heter Ture och Sture är så mysiga, de går där i trädgården och spankulerar, hittar en mask eller ett äpple..ni kommer att få följa dessa, var så säkra . Redan nu är de ståtliga , men de kommer att bli upp tll 0,75 cm höga.
Ibland blir det inte riktigt som man tänkts sig, har ni tänkt på det (klart ni har).. Hade tagit ledigt i fredags för att försöka fixa in alla krukor osv i trädgården, vädret var strålande allt var bra..tills det small till och jag fick ryggskott.. Ja, så kan det gå, krukorna står kvar och jag går här och känner mig allmänt frustrerad..kan inte göra ett skvatt!!
Ps, var ute på en liten roadtripp på em idag, mer om detta i nästa inlägg...
Ha nu en go vecka så hörs vi!




Nils, sötaste kattungen.



M:s fina verkstad och bakstuga


Blommehöns


En duvhök hade tagit en höna, Nils mycket intresserad
Kram Torprosen