torsdag 30 januari 2014

Länge, länge sedan....

Spanien
Stranden i Santa Pola
Härfågel, knappt synlig
Många STORA objektiv ville fånga lilla pippin


Marion utanför hennes verkstad/bakstuga


Snyggt golv eller hur?

Underbara fallet med regnbåge.


Elsa Beskow, bandomsminnen


Mysfika med maken
En fredskrans blev det i all hast i stället för den vanliga.

Glöggkalas i växthuset

Ser ni Hacke?
Fallet vid Lysegården

Min dotter  Anna med sina fina tovade tomtar.

Lisebergs  julmarknad

Bergfink


Hej på er alla som fortfarande tittar in på min lilla blogg. Vet inte vad som hände, men det var väl livet som kom emellan. Eller lusten som tog slut där ett tag. Nu skall jag försöka bättra mig och komma igång med bloggen igen. Det får bli en liten resumé av hösten och vintern så långt. I mitten av oktober åkte jag och några av mina vänner (ett av tjejgängen, fd arbetskamrater från den tiden jag jobbade på bank) till Spanien, Santa Pola som ligger strax nedanför Alicante. Vi hyrde en lägenhet med bästa läget. Tvärs över gatan låg stranden och havet, underbart! Vi hade ett par ljuvliga dagar med både lite turistande i omgivningarna och härliga bad.. Det som var ett plus i kanten var att jag flög för första gången på 13 år. Det gick bra trots att jag verkligen inte är bekväm med det. Så kanske jag har kommit över min flygrädsla!
Ett litet äventyr var när det stod i tidningen att det hade varit en Härfågel synlig i Romelanda där jag bor, den är väldigt ovanlig här, men gör ibland en liten avstickare hit till Västkusten. Chansade och åkte dit den varit synlig senast och det var ju inga problem att hitta dit, bilar stod utefter vägen och det var bara att följa strömmen. Någon bra bild med min kamera fick jag så klart inte , men det var ändå kul att se den och att prata med de andra stora grabbarna som stod där med sina enorma objektiv och stativ. Visar en bild bara så ni ser att jag var där och såg den.
Växthuset har äntligen fått ett fint tegelgolv som kära maken kämpade hårt med, MEN så bra det blev, nöjd som bara den. Skörden av de små päronformade tomaterna blev mer än god, här har gjorts både inlagda tomater och chutney. Tunnbröd har det bakats hemma hos goa Marion i hennes fina bakugn. Såå gott det blev! Glöggkalas i växthuset blev det också för släkten och några julmarknader  blev det med. Liseberg är ju strålande så klart , men även en liten lokal julmarknad i Kareby som verkligen kan rekommenderas, min dotter var där med sina tovade tomtar. Fina kransar och vackra arrangemang fanns det med för den som var lysten. Hittade några fina julkulor på Hemtex som jag helt gick i spinn över. De påminde så om min barndom, motiv av Elsa Beskow, fram med gamla böcker och fotade lite. Mycket bakande och fixande har det varit i vinter, det är min härliga terapi. Lite fåglar har det varit ute på matningen, men nu när snön kom blev det  bättre fart. Ni som föjer mig på intagram känner säkert igen de flesta bilderna, det får ni stå ut med.
Har mer kort att visa, men det får komma efter vart.
Ha det nu gott och hoppas att det inte tar lika lång tid till nästa gång!
Susanne

5 kommentarer:

Lotta sa...

Såååå himla mysigt att du har bloggat.
Jättefina bilder rakt igenom.
Jag var inne och kollade i går men hann inte kommentera för Jessica och killarna kom vid ett och åkte hem på kvällen.
Jasså du är på instagram också.Då blir det väl att leta upp dig där.
Ha nu en riktig härlig helg.Ps Golvet blev kanon.
Kramizzzzzzzz

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i väster.
- Så har hon då vaknat bloggerskan, det var länge sedan sist. Men mycket fina bilder har du samlat på dig under tiden !
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

HWIT BLOGG sa...

Härligt inlägg med massor av härliga bilder! Jag väntar på mer hi hi!
Ser ut som du har haft en skön höst och vinter...
Ha en härlig helg, sköt om dig!
Kram Titti

Lotta sa...

Tack snälla du för kommentaren hos mig. Du skulle bara veta så glad jag blev. Hoppas att du har det bra och kan njuta av den underbara våren.
Kramizzz going

HWIT BLOGG sa...

Hej! Så himla kul att du är "tillbaka" med en kavalkad av vackra bilder! Helt underbara...
Önskar dig en skön kväll och en härlig fredag!
Kram,
Titti