måndag 28 september 2009

Höstkänning...


Ja, nu har hösten kommit på allvar. Kyliga vindar som kommer krypande... vill inte, vill inte släppa taget om sommaren än... men så här känner jag varje år när det blir höst. Ofta står blommorna så fina och frodiga och vips en frostnatt så är allt över...

Tänk om man kunde konservera sommaren på burk och ta sig en dos då och då.. Ja, det har jag väl gjort på sätt och vis med alla mina marmelader...


Har fått en utmärkelse av Fale Artut, tack Fale för att du är en sååå go och omtänksam tjej, och om jag har förstått det hela rätt,så skall jag berätta 10 saker om mig själv. Det finns väl inte så mycket att berätta tycker jag, men här kommer ett försök:

1. Är en "tjej" i mina bästa år, 56 närmare bestämt. Nr 2 i en syskonskara på 5. Stora syster ut i fingerspetsarna, vill gärna ordna och fixa för andra. Är omgift med en underbar man sedan 9 år.
Har 2 flickor med familjer och 1 bonusson med hans familj. Älskar dem så klart över allt!!

2. Mitt växtintresse har väl inte undgått någon.. älskar vackra växter i alla de former, pysslar mest hela tiden i min trädgård, men åker mer än gärna till andra trädgårdar och bara tittar och njuter i fulla drag..

3. Fotografering är ett intresse som alltid funnits men som har intensifierats sedan digitalkamerorna blev var mans egendom. Blommor och bin är så klart ett av favorit motiven, men naturen överhuvud taget, med sina årstidsväxlingar är helt fantastiskt att fota. Är en glad amatör som kan smyga runt i blombuskarna i timtal. Mina barn och barnbarn vet också att kameran nästan alltid är med när vi ses, ingen går fri..Fota människor och djur är svårt men väldigt roligt..

4. Har ett stort musikintresse.. sjunger med i en kör som heter: Våga sjunga kören... vi har fantastiskt roligt varje måndag när vi träffas. Det är en väldigt blandad repertoar som vi sjunger.
Bla: Hyden, Ted Gärdestad, ABBA, Taube, osv.. Jag lyssnar just nu på Malena Ernmans nya cd, Pavarotti, Elvis, Anna-Lotta Larsson, osv,osv är andra favoriter.

5. Är och har alltid varit en hemslöjdsnörd, gillar alla typer av hantverk. Säg den kurs jag inte har gått på: Keramik, näverslöjd,vävning,halmslöjd... listan kan bli lång. Var med i styrelsen i en Hemslöjdsförening här på orten för många år sedan. Numera så går jag bara och kollar när det är utställning på sådant jag gillar..

6. Jobbar som receptionist på ett medelstort företag med mest yngre arbetskamrater, så lite mamma är jag där med..trivs förträffligt bra, har ett kul jobb..

7. Kämpar för det mesta med mina kilon som jag har för många av... inget kul alls..

8. Är född i Oxens tecken och då enligt boken, jordnära, tycker om vackra saker OCH väldigt envis...hmmm, stämmer kanske, men bara lite då...

9. Älskar att pyssla både med mitt hem och med att sy, sticka, göra smycken osv.. göra roliga saker helt enkelt. Är en obotlig loppisräv..

10. Tycker om att resa och se mig omkring, är nog lite rastlös. Helst åka bil och stanna till på mysiga ställen som man kommer förbi. Hoppas det blir Provance jag kommer "förbi" nästa gång...

Phuu det var inte så lätt, men nu är det gjort.. Är väldigt dålig på att skicka vidare utmärkelser, men om någon som läser min blogg och vill ta utmaningen så varsågoda...
Nästa gång kommer rapport från Symässan i Borås som vi besökte i helgen.
Kram på er!
Torprosen

4 kommentarer:

fale artut sa...

Vilka bilder, samla sommaren på bloggen! Du glömde berätta om ditt härliga skratt! Roligt att läsa, Tack!

Birgitta sa...

Hej! Härliga bilder. Vad roligt att lära känna dej lite bättre.
Kram Birgitta

Mona. sa...

Hei i nabolandet :) Og tusen takk for dine fine ord,inne hos meg.....blir helt rørt,jeg :) Nå har jeg sett på alle dine vakre bilder,og det er lett å se at du er en dyktig fotograf !!! Herlig stemning her inne.....og "roligt" å lese om deg :) Ha en toppers helg :) Klem fra Bodø,Nord Norge.

Anonym sa...

Hittade hit via tant kofta och vill säga hej och förstås berömma dina bilder. hit återvänder jag när längtan efter sommaren eller västkusten blir för stor.

Boel