onsdag 19 maj 2010

Bokmärkesblommor och sniglar....Ja, ännu en konstig kombination...har blivit lite knäpp sedan Macro lovers kom in i mitt liv..allt som är smått är plötsligt väldigt intressant.
Vilken tur att värmen äntligen kom till oss....härliga dagar är det. Vackert så det gör ont i kroppen är det också...Karin Boye visste vad hon skrev...visst gör det ont när knoppar brister..

Även den gode skomakaren visste vad han gjorde när han skrev en skylt till dörren med det bevingade" Stängt mellan hägg och syren" Varje år så tänker jag att man skulle ta ledigt just nu...häggen slog ut idag här hos oss såg jag på vägen hem...men så behöver man så väl vara lite ledig på sommaren och då blir man lite snål med semesterdagarna....

Visar lite fina vitsippor som verkligen går på sista versen nu. Vi har ett fint naturområde inte långt härifrån som som heter Mariebergs naturreservat. Där är så otroligt fint på våren, vitsippor,majnycklar,blåa violer trängs bland de gamla ekarna.
Bokmärkesblommor kallar jag förgätmigej, upptäckte nämligen att vissa stånd bildar en blomkrona som är format som ett hjärta eller ovaler...kommer ni ihåg barndomens bokmärken med dessa blommor formade just så?
De är ganska svåra att fotografera för de små blommorna sitter på lite olika höjder, lite suddiga blir bilderna men det har sin charm tycker jag.

Sniglar gillar jag ju egentligen inte, men de små med hus är rätt ok eller hur? Här har jag varit väldigt närgången på de små liven, men det blev rätt roliga kort tycker jag..

Hoppas på en fortsatt härlig försommar gör Torprosen

13 kommentarer:

"Lillagul" sa...

Jättefina bilder allihopa !
Visst blir man lite knäpp när man har macroobjektivet på :)
Här blommar Häggen också , det har jag tagit kort på idag.
Men det blev en snigel som bidrag till Macro Lovers :)

Anonym sa...

Jättefina bilder på förgätmigej, sniglar och vitsippor!
Naruren den är helt underbar att vara ute i nu :)
Ha en fin torsdag!

Mia stickar sa...

Vilka underbara bilder! Här finns ingen lövskog att promenera i vi har bara barrskog, inte alls lika vackert!

fale artut sa...

Underbara bilder!!! Och jag undrar om det inte är Snäckor när de har hus... Sniglarna är bostadslösa. Fast jag kan ha fel! Klart att man ska frossa i våren, Här är det så grått och fuktigt... Jag tror att Du är Guds utsände för att man skall få se lite vackert!

Ingmarie We sa...

Mycket läckra foton! Jag är full av beundran.

Birgitta sa...

Här bjuder du på en kavalkad av riktigt bra bilder!

Arya sa...

Flotte bilder - spesielt de med sneglen! Guffent kryp, men utrolig stilig!

Pialottan* sa...

Jovisst det kan vara så svårt att välja bild ibland.. jag har alltid lagt upp fler än en.. men idag finns det para ett par.
Tjusiga bilder du visar.. Förjätmigej .. så söt den är nära:)
Tjingeling..

Anonym sa...

Fina bilder, gillar bilden med blommorna som formar något som ser ut som en hjärta.
Som sagt, riktigt fina bilder..ha en bra dag!

Tammie Lee sa...

these are some of the most beautiful photos of forget me nots that I have ever seen! So sweet and lovely. All your photos are wonderful in this post!

Photos by Storm sa...

Härliga bilder från naturen. Nu börjar vitsipporna vissna och de är vackra då också/Lis

Daniela sa...

Riktigt fina macro foton :)

Fröken Fräken sa...

Jag är inte helt såld på sniglarna, men vilka vackra blommor du har fångat!! Blomningen har inte riktigt kommit igng här uppe, men det är så där vårgrönt att det nästan gör ont i ögonen ;-D Och visst måste man "hinna" njuta av både hägg och syren!