torsdag 10 februari 2011

Marstrand, del tre...
Hej på er..jag har varit utan min dator i ett par dagar, den har varit hos It-doktorn och fått nytt virusskydd och blivit lite genomgången i största allmänhet.. den går nog på sista versen är jag rädd.

Nåväl, jag lovade ju att visa de sista korten från Marstrand (inte de sista, men för denna gången ).

När jag kommit till Socitetshuset ville jag gärna fortsätta på stigen som går runt ön, men frågade några jag mötte och de sa, att bara om du har broddar kan du gå där...det hade jag så klart inte, så då gick jag genom gatorna tvärs över ön..Socitetshuset ligger så fint med Oscar den II framför sig..han var mycket förtjust i Marstrand och höll hov här i slutet av 1800-talet.

Förbi den stora silverpoppeln och rådhuset...det står en flakmoppe framför en tom sommarbutik, ner förbi kyrkan och där...får jag se ett träd på kyrkogården som påminner om en kvinna som slår ut med armarna och med håret fladdrande i vinden, eller är min fantasi allt för livlig? Snart kommer jag över till andra sidan ön. Där möts jag av havet igen..förbi öns enda sandstrand, nu full med is.. jag går förbi Strandverket, och snart är jag tillbaka i hamnen igen, där det ligger lite båtar bland isflaken. På andra sidan ligger Hedvigsholmen som det nya bostadsområdet heter som byggdes för inte allt för många år sedan, fast tiden går ju så fort...Nybyggt är däremot Marstrands Havshotell som öppnar officiellt nu i slutet på februari,det ser jättefint ut..Åter på Koön,och där hittar jag så klart lite fler svanar och måsar..de verkar gotta sig i solskenet. Slutligen en bild på en härligt skranglig brygga. Helt omsluten av is.
Så, nu är Marstrand runt slut, och jag hoppas ni hade lite nöje av turen.
Kram!
Torprosen

11 kommentarer:

Mia Maräng sa...

Hejsan!
Ja jag säger det igen du är kanon duktig på att fota... Kan man gå på kurs hos dig..Tycker det är svårt med den nya kamran men ioför sig lär jag mig säkert.
Ha en så bra dag.
Kram Mia

Hanna sa...

Så fina foton du tar och Marstrand är bara så vackert.
Ha en fin helg.
kram Hanna

Gardenhouse sa...

Härligt att få vara på semester hemmifrån liksom, det har jag ju fått vara här hos dig. Roligt och vackert.
Trevlig helg,
kram Sussi

Elisabeth sa...

Vad många fina kort du lagt upp. Har bara varit på Marstrand under sommarhalvåret, men en solig och fin dag som du visar på bilderna skulle vara helt ok, även på vintern. Gillar inte vinterblåst. Ha en bra helg!

Mia stickar sa...

Jag hade mycke nöje!

HWIT BLOGG sa...

Ljuvliga bilder! Marstrand är sagolikt vackert...
Hälsningar från ett iskallt Öland och T

Tant Kofta sa...

Som alltid, riktigt fina bilder.
Mest förtjust är jag i svanen som går på vattnet i inlägget nr 2.
många hej fr. Din gamla kofta

Anonym sa...

Så fina fågel och strandbilder det fanns här.

tecknartina sa...

Tack f ditt besök på min blogg, har tittat runt hos dig nu också, många härliga bilder, år speciellt förtjust i dina måsar o trutar,
varm hälsn fr Tina

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Hej!
Nu kommer en liten utlottning på Marias Hörna. Och med den vill jag önska en fin Alla Hjärtans Dag.
Kramar från Maria

humlamummlan sa...

vilka underbara bilder du tagit - du är verkligen duktig har ett bra fotoöga.