tisdag 28 februari 2012

Lite ditt och datt...

Just nu känns det som om vintern tagit slut och att våren inte riktigt kommit igång ännu, ena dagen frost och snöblask, andra dagen starka vindar och tredje dagen sol..men det är väl så det är på vårvintern.
Har hållit på med diverse inomhusprojekt. Skall försöka få till det i mitt syrum..hmm..kan det vara så att jag har liiite för mycket av garner, tyger och diverse pysselpryttlar?
Man kan tro att jag skall öppna affär med dessa "braochhagrejor". Nåväl nu är det iallafall ordning så att jag vet vart jag skall titta efter tex en virknål, innan kunde den vara i lite olika korgar med påbörjade alster,skall nu försöka hålla lite ordning i fortsättningen.
Grannen har fått små kycklingar och hönan Agda lägger ett ägg om dagen, tuppen Sture är stolt som en tupp.
Min lilla goa A får låna grannens häst som heter Prinsessan, så på bilderna är det två söta prinsessor..
Lite vårtecken har kommit: några förskräckta tussilago och ett par snödroppar hittade jag uppe hos lilladottern. En gammal mjölkflaska hittad mot ett träd i vår hästhage, undrar var den har legat i alla år?
I söndags fick jag med mig maken ut på en biltur. Vi var vid ett vattenfall lite högre upp i Romelanda som han visade mig, kan tänka mig detta på våren, med marken täckt av vitsippor. Där har funnits en gammal kvarn, det ser man på gamla mosstäckta kvarnstenar som ligger kvar.Hit kommer jag garanterat igen, underbart vackert..
Blandad kompott blev det!
Ha det gott!
Torprosen

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, ut och leta blåsippor, jag ser ju att snön är borta hos dig, så vem vem, det gäller att titta ordentligt och det gjorde jag idag. Men det var bara en jag fann!
Kramar

Mia stickar sa...

Fantastiska bilder osm vanligt! Det ser riktigt vår ute hos er. Här ligger snön meterdjup än och vi anar våren när det droppar från taken! Men om några veckor åker jag ner mot västkusten så då får jag njuta av riktig vår!

Höstanemon sa...

Hej! Många fina kort igen, speciellt på de två prinsessorna! Ha en bra helg - vi ses nästa vecka!
Hälsningar
Höstanemon

Glädjekällan sa...

Nog har våren kommit till dig alltid, i alla fall av bilderna att döma.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Fröken Fräken sa...

Här är det vad man kallar vårvinter, dvs fortfarande minusgrader, snö och isen är tjock, men med sol. Jag byter det gärna mot barmark!

Lotta sa...

Jättemysigt med alla olika bilder på allt som har med naturen att göra.Ifrån is till riktiga vårtecken.Prinsessorna är ju klart bäst.Barn och djur är något alldeles speciellt.
Härligt jobbat.
Kramizzz på dig

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Att leta blommor :) Tycker jag går och stirrar ner i backen hela tiden..kanske kanske. Så härliga kort du visar. Ha de gott från Maria