tisdag 27 mars 2012

Vårkänning....och Hornborgarsjön.

Oj vad länge sedan jag hade tid att blogga.. Det är ju så som alla vet att ibland kommer livet emellan.. i detta fallet sjukdom (igen). Denna gången har det varit vår lilla mamma som varit och är sjuk..det tar all kraft och ork att försöka finnas till i alla lägen. Tur att man har syskon säger jag bara.
Våren ja, den har ju verkligen tagit fart och det med råge! Blåsippor, krokus, snödroppar, ja det bara exploderar i dessa dagar. Skall försöka besöka vårt blåsippsställe i helgen, där är underbart.. Hade köpt lite pärlhyacinter och andra små vårblommor och satt dem på vårt lilla trädgårdsbord i en stor hög i väntan på plantering i andra kärl. De stod där några dagar, och i lördags fick jag se hur både humlor, bin och fjärilar hade hittat dit, fram med kameran förstås, äntligen något att fota!
I söndags var vi på en härlig utflykt med dotter och svärson till Honborgarsjön, har faktiskt aldrig varit där tidigare. Detta trots att vi inte bor så långt därifrån..Det var faktiskt jättefint anordnat runt sjön, man förstår ju att detta är en stor turistattraktion på våren när tranorna anländer i massor. I söndags var där 4.800st tranor. Vi fick se trandans och dessutom en väldig massa andra fåglar. Vi var både vid utsiktsplatsen och sedan vid naturrummet som var på andra sidan sjön. Allt mycket proffsigt anordnat och anpassat för alla som vill se detta skådespel. Vi träffade svärföräldrarna till dottern och de visade oss ett härligt ställe som finns inte långt ifrån sjön, i en by som heter Broddetorp. Löfvings Atelje´och konstcafe, åk dit om ni är i närheten, väldigt trevligt ställe. Mat och konst är ingen dålig kombination. Efter en fin dag med mycket fotograferande  blev vi bjudna på en mycket god och trevlig middag hos dotterns svärföräldrar som bor i Falköping. Tack E-L och B-L.
Mycket kort på tranorna blev det, men tyvärr kom man dem inte så nära så det får bli närbilder en annan gång, för hit vill jag gärna återvända!
Ha det gott tills vi hörs igen.


Torprosen

10 kommentarer:

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Men Rosen!
Dina bilder på fjärilarna får hjärtat att skutta.
Så fina, så fina!

Mia stickar sa...

Jag tänkte på dig och tant kofta när jag åkte tåget mellan Vänersborg och Göteborg på väg mot flyget hem. Har fått vara där och utöver att njuta av tvillingarna så har jag fått njuta av våren med blommor och fjärilar och värme! Är nu tillbaka till snän och vintern igen! Tranorna kommer hit upp såsmåningom och jag hoppas vi slipper ha 4800 på våra åkrar! :)

Viola sa...

Oioioi, hvilke skjønnheter av noen bilder du har lagt ut!! =) Den første her ser ut som den sitter foran en sjø og himmel jo! =) Masse flotte sommerfugler og blomster og traner! Det må være helt spesielt å se tranedans, det har jeg aldri sett! :)

Nyt våren videre med klem fra meg! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Vackra vårbilder! Och fåglarna är stora, ja....! Såg dom ffg för bara några år sedan och det var ju häftigt, det var det. Men jag tycker fjärilen är sötare, liksom!
Hoppas din mor mår bra, trots allt!
Agneta kram

Hanna sa...

Så otroligt vackra bilder.
Ha en fin eftermiddag!
Kram
Hanna

Glädjekällan sa...

Till tranorna har vi tänkt åka i flera år nu men det blir inte av.
Härliga bilder!
Ha det gott
Birgitta

Britt-Inger sa...

Lämnar ett litet avtryck efter att jag varit o hälsat på hos dig :)
Ha en trevlig helg/ Britt Inger

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Härliga vårbilder Torprosen !
Kul att få återvända till Hornborgarsjön här. Hade min tranpremiär för två år sedan. Måste försöka planera in det till nästa vår igen.....
- Ha en fortsatt trevlig helg !!!
Hälsar Farbror Henning och Blondin-Ida....:o)

Höstanemon sa...

Hej Torprosen!
Jag var och tittade på tranorna för ett par år sedan och det är ett mäktigt skådespel, väl värt att besöka. Dina bilder därifrån är jättefina och även fjärilsbilderna. Som alltid! Hoppas att det din mamma så småningom blir bättre! Ha det så bra!
Hälsningar Höstanemon

Lotta sa...

Visst är det häftigt med alla dessa bamsefåglar sen är det ju jättemysigt i Naturummet där man kan få se både det ena och det andra om man har tur.Jag har skickat efter en kikare idag bara för att ha när vi är där.Det skall bli jättespännande att se fåglarna nära.
När vi var där sist fick jag låna en av en kille som satt i ett sånt där gömme.
Jag blev såld på studs.
Härliga bilder på både smått och stort.
Kramizzz på dig