fredag 1 januari 2010

God fortsättning.....Kompisar

Kamp om maten

Underbara små fåglar

Vattenfallet sett igenom lövram

Vackert med svartvitt

Vattenfallet

Spikdammen med omgivningar

Slottet ovanifrån

Spikdammen

Thorskogs slott i vinterskrud

Vårt hus nerifrån vägen

Vårt "slott"


Ja, då har vi gått in i ett nytt decennium, känns lite konstigt med 2010, men man vänjer sig..

Här har det hänt stora saker, den 30December passade vi på att få ett nytt litet barnbarn, ja vi och vi..
Det var så att makens son A och hans sambo L fick en underbar liten flicka i en av de sista skälvande dagarna av 2009....man blir väldigt berörd av att se ett litet nyfött barn.. helt underbart...lycka till i livet lilla M.
Vi firade vår jul på traditionell vis här hemma tillsammans med våra nära och kära, men eftersom lilla dottern och hennes familj skulle fira med hennes makes familj var vi där på julfrukost på julaftons morgon, väldigt mysigt..
Har jobbat i mellandagarna, och det var lugnt och skönt, snart drar det igång igen...

Nyårsafton firade vi traditionsmässigt ihop med vårt "gäng" av våra kompisar från ungdomens dagar, vi lagar mat tillsammans och har det väldigt trevligt som alltid... Tack L-M och L för en härlig kväll..
Man kan väl säga att denna julen och nyåret har haft det finaste vinterväder på mannaminne , i allafall här hos oss på västkusten.. Helt underbara dagar med både snö, rim och sol..
Har passat på att vara ute och fotografera de sista dagarna.. å vad roligt att vara ute igen.. det blir inte samma att fota inne..
Igår var vi och hälsade på en kompis till oss som bor i Thorskog.. ja ni vet där som "Stjärnorna på slottet" spelades in i somras. Jag har bott där när jag var liten så jag känner ju extra för denna vackra plats. Har säkert berättat att min mamma städade på slottet när vi bodde där, då var det privat ägt.
Hursomhelst så är det sagolikt vackert där... kompisen bor ovanför slottet där det finns en liten "damm" som heter Spikdammen.. där har jag tagit många kort skall ni veta, alla årstider, lika vackert.
Kompis G har väldigt mycket småfåglar utanför sitt hus, och där var jag och passade på att vara "paparazzi", det är väldigt kul att stå helt stilla och iakta dessa små liv..
Ha det nu så gott så hörs vi!
Torprosen

7 kommentarer:

fale artut sa...

Du är en Gudabenådad Paparazzi, har inte Expressen hört av sig? Underbara Bilder med stort B! Tack för kommentarer, Grattis till barnbarn och hälsa mannen!

Höstanemon sa...

God fortsättning på det nya året! Alla dina bilder är fantastiskt fina! Sedan är det som sagt, otroligt att vi här på västkusten denna jul- och nyår har fått ett vinterväder utan dess like - det är vi inte bortskämda med. Göteborgs-Posten nyårs-fyrverkeri gick av stapeln på en kall, stilla och alldeles klar nyårskväll... Det var helt fantastiskt att titta på!

Susanne sa...

Vilka fantastiskt vackra bilder!!Grattis till det nya lilla barnbarnet och God fortsättning på det nya seklet!

Karin Lindström sa...

Hej!

Tack snälla du för din rara kommentar hos mig, jag blev jätteglad!

Vilka underbara bilder, de är som vykort. Du bor i väldigt fina omgivningar! Ert "slott" ser också vackert ut:)

Ha ett jättebra 2010!

Hälsningar
Karin

lottens vita och gröna sa...

hej där! verkligen underbar bilder, du är grym på att fota tycker jag!!! goooooooo fortsättning såklart, ja du ett decenium har gått, guuu vad tiden springer...
vill bara säga att fast jag får mycket kommentarer så betyder alla precis lika mycket, blir såååååååå glad så, det är inte meningslöst men jag vill att alla ska känna sig kravlösa, kommentera när du vill!!! må såååååå gott!
varmkram lotten

Lina sa...

Hej!
Vill kika förbi och tacka för besöket och din fina kommentar:)
Här var vintrigt och fint.
/Lina

Sunna sa...

Vilka fantastiska bilder,