tisdag 9 mars 2010

Kan inte låta bli....Marstrand igen...


Undrar om motorn startar på första?

Ser ut som fjällvandring tycker jag.

Pater noster, långt i fjärran.

Vår badplats när vi är här ute. Ser lite kallt ut..

Glittrande hav.

Carlstens fästning.

Skallens fyr med ett par som njuter i solen.

En bogserbåt som tuffar iväg.

Pater noster.

Bara vackert.

Skallens fyr, längst ut på Marstrandsön.

Den här svanen kom väldigt lägligt tycker jag.


Trodde väl att förra inlägget skulle bli det sista med vinterbilder, men nej..

På något sätt så är den här vintern väldigt speciell. Man vill att den skall ta slut, men samtidigt så är det ju såååå vackert..
I lördags så bestämde jag mig för att åka ut en sista gång i vinter till Marstrand för att ta kort, vädret var helt fantastiskt och jag tänkte ta mig runt ön. Det går en stig på klipporna som är ca 5 km.

När jag frågade några "infödingar" om man kunde ta sig runt ön så avrådde de på det bestämdaste. Det var alldeles för halt så de. Men lite envis är jag allt så jag tänkte att jag kan väl vända om det blir för jobbigt..Men så fint det var, helt magiskt...det tog sin tid , halt var det, men runt kom jag och njöt gjorde jag..
Det är så härligt nu när solen börjar värma när man kommer i lä.. mamma och jag satt på hennes balkong idag på lunchen och bara hade det gott i solen.
Det där med blommor och blad det undrar jag när det skall ha en chans att komma upp.. såg att de har ett upprop här på nätet att finna vårtecken och det kan inte vara så lätt..
Har fått en fin utmärkelse av Mormors bod som heter Sunshine in my heart, det är en award som jag är mycket stolt över, men jag är så förbaskat dålig på att länka hit och dit, så den här awarden ger jag till er alla som läser denna bloggen, för att ni tar er tid, och för att ni ger mig små uppmuntrande tillrop... men läs framförallt Mormors Bod:s blogg, hon skriver så roligt och självironiskt så man har ett stort flin på läpparna när man har slutat..
Ha det så gott tills vi ses igen..
Torprosen

6 kommentarer:

Snäckskalsdalen sa...

Grant! Kolossalt vackert! Sverige är fantastiskt! Underbara bilder!
Agneta

Annika Christensen sa...

VAckert..
Jag har seglat i Marstarand för länge sedan. Oj oj vad sjösjuk jag var. Kul hade vi i borgen iallafall.
Kul att du hittade till mig.
Annika

teresa sa...

Fantastiska bilder. Det är så bedövande vackert där ute. Modigt att du vågade trotsa halkan. Annars hade det kunnat bli ett väldigt tidigt havsbad...

mysiga heestrand sa...

Så vackra bilder du tagit. Marstrand är en underbar liten stad. Som barn seglade jag ofta dit, vi hade sommarhus inte så långt därifrån. Javisst vill man att snön skall försvinna och att det skall bli barmark och lite vår. Det har varit en lång vinter även om det är väldigt vackert.
Kram o ha en fin helg
Marita i Heestrand

Mamma C sa...

Har varit på Marstrand en gång fast sommartid. Dina bilder är jätte fina och vackra vinterfoton. Men nu längtar man till värme och mera sol. På allt som ska upp ur jorden.
Kram mamma C

Höstanemon sa...

Hej Torprosen!
Det gör inget att det blev bilder från Marstrand igen eftersom du är så fantastisk duktig på att fota! Fortsätt med det och fortsätt med att visa oss dina bilder på din blogg.

Många hälsningar från
Höstanemon