söndag 28 mars 2010

Koltrasten jublar...Ja,i ett par kvällar nu så har vi hört att koltrasten satt igång med sin vårkonsert...ljuv är den, han sitter så fint i granen, tallen eller eken och sjunger sååå vackert för oss som vill lyssna..

Gick ett varv i trädgården nu i kväll för att se vad snön har ställt till med,det ligger en del kvar, men det mesta har försvunnit nu. Min fina stjärnmagnolia var avbruten på ett par ställen vilket inte var konstigt då snön täckte den helt och hållet.. tog så klart in kvistarna som var av och hoppas på ljuvlig blomning inomhus om ett tag.Den är bara två år gammal så jag är ju rädd om den lilla stackarn!! Även forsythian var knäckt men den är så livskraftig så den klarar sig ändå(mer kvistar att driva inne). Annars ser det ut som om det mesta klarat sig.Rosorna vet man ju inte riktigt än.. Men förhoppningsvis så har det gått bra det med. Rabarbern har redan visat sin rosaröda knopp och det myllrar av lökväxter som tittar fram så försiktigt. Inget blommar än. Det kommer nog att ta lite tid.
Men den som väntar på något gott... det kliar i fingrarna att sätta i gång att greja..
Visar lite vårbilder från i fjol..magnolian blommade såå vackert..
Ja, detta är en försmak på våren, hoppas den blir lika fin som i fjol.
Ha det så gott!
Torprosen

5 kommentarer:

fale artut sa...

Förstår att det kliar i fingrarna! Så konstigt det låter, med snö fortfarande nere hos er! Har ni någon SKOTER?! Det verkar vara dags.....
Man kan ha den året runt, som utemöbel på sommaren!
Nä, mera blommor åt folket!

KroKKoFin sa...

Tack för titten och den fina kommentaren i min blogg. Du har så himla fina bilder i din blogg. Själv har jag inga gröna fingrar alls, men ska nu vara mammaledig eftersom vår trea kommer om 2-3 veckor. Och då hoppas jag iaf få fason på trädgårdslandet.

Mamma C sa...

Där ser man så himla olika vi firar saker och ting. Tänk när det börjar blomma i våra trädgårdar. Ska nog ta mig en titt i vår oxå. Nu har nästan all snö försvunnit där ifrån.
Kram mamma C

cat sa...

Tack för ditt besök och för kommentaren. vad härligt med lite västkustbilder, verkligen något för mig att vila ögonen på som saknar Stockholms skärgård och dess kala klippor.
Hit återkommer jag gärna.
Ha en bra påskt. Catarina

fale artut sa...

Tack för alla dina bilder! Du har något på min blog! Skön Påsk till er!