måndag 21 mars 2011

Vårspaning del 4

Ja då har ännu en vecka gått...det är inte klokt vad tiden går fort. Jag fortsätter mitt idoga letande efter våren.. På en lunchpromenad i Kungälv hittade jag vintergäck och snödroppar som slagit ut men det var också allt i blomväg..Gick utefter strandpromenaden och det enda som var något att titta på där, det var ett par änder som kajkade runt i det iskalla vattnet..
I lördags morse skulle P(maken) hämta tidningen vid 6.30, men han kom snabbt tillbaka. Ta med kameran och kom...i stövlar, morgonrock med kappa över så travade jag efter honom ner mot brevlådorna. Där, sa han, är en älg! Den fick syn på oss och vände sig om och lunkade upp i hästhagen.. då kommer det plötsligt tre stycken till i full karriär ur dungen..FYRA älgar , det är inte ofta men ser det samtidigt. De for iväg ner för kullen med en farlig fart..roligt att få se detta. Bilderna är inte världens bästa, det var väldigt långt håll..Inte mycket till vårtecken kanske men,men.. Fåglarna kommer fortfarande till fågelbordet, mest blåmesar och talgoxar men även koltrasten kommer troget.. domherrarna har gett sig, förutom ett par som kommer varje dag.
Sist men inte minst så kom min lilla skruttunge A med ett par korta stjälkar tussilago igår, det kallar jag vårtecken.
Ha det nu så gott tills vi ses nästa gång!
Kram!
Torprosen

15 kommentarer:

Stenhålt sa...

man gläds för varénda litet tecken!! snart har vi förhoppningsvis många många!

Gardenhouse sa...

Så roligt med vårspaning med dig! För du har verkligen vår... Vi har ju hur mycket snö som helst kvar ännu, men det blåser storm och är + så snart är den borta hoppas jag.
Kram Sussi

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Wow...vilken härlig upplevelse. Och tussilago, det har jag inte hittat ännu. Kram Mariane

Charlotta sa...

Våren är ju inte bara nya blommor och bladknoppar - det handlar ju också om känslan i luften när man kommer utomhus. Undrar om de där älgarna hade vårkänslor, som de rusade fram? ;)
Ha en skön vecka med massa härliga naturupplevelser!

Cecilia Artista sa...

Underbara vårbilder både på fåglar och små blommor!
Så häftigt att få se fyra älgar på en gång!

Anneli - A'la Foto sa...

Åh så söta Tussilago! Det har jag inte hittat än men jag tyckte mig se det igår i en dikesren när jag körde förbi men jag kunde inte stanna! :O(

Den första älgbilden är också väldigt vacker!

ha en skön dag!

Elisabeth sa...

Så många fina härliga vårbilder. Tussilago känns som vår!!

Hanna sa...

Ha en fin helg.
kram
Hanna

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Tittar in och önskar dig en underbar helg :) Kramar Maria

Viola sa...

Hvike vakre bilder! Og så heldig du er som fikk med deg elgene på tur, det kan jeg tenke meg var litt av en opplevelse! Og de gule vårtegnene, leirfivelen! Med fuglesang og kvitter! Nydelig! :)

tecknartina sa...

Vilken innehållsrik vårspaning!
Varm hälsn fr Tina på Hönö

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Nu måste jag fråga, är du möjligen fotograf?
Du tar så vackra bilder så jag blir helt hänförd. Man kan nästan inte ta så välkomponerade och fina bilder utan att vara proffs......???
Får jag fråga vad du använder för kamera?
Jag står inför kamerabyte, den gamla utrustningen knirkar och knakar så det börjar bli dags att förbereda sig för ett byte.
Det skulle vara roligt att få höra lite!
Agneta kram

Elisabeth sa...

Tussilago, älgar, fina fåglar. Oj, vad du har. Jag ser fram emot att hitta åtminstone tussilago snart! Ha dé!

Tant Otteskrufv sa...

Härliga bilder. Tack!

Nette Cecilia sa...

Sådan tur du hade som fick med älgarna på bild ,dina bilder är väldigt vackra allihopa ,du fick en ny följare,ha en fin söndag Nette