söndag 27 mars 2011

Vårspaning nr 5....


Ja, våren känns rätt långt borta just idag, det har snöat hela eftermiddagen..men det töar snart bort. Veckan som gått har jag varit ledig en dag och vårröjt som jag kallar det, tagit bort en massa gamla fröställningar och "städat"efter vintern helt enkelt..jag valde en dag med fint väder, så det var underbart härligt!

Hittade min första fjäril i tussilagobacken, det är väl ett vårtecken om något!

Kollar på en del bloggar som bara har fåglar och andra djur som tema, tycker ju om det med som ni vet. Råkade se en blogg där det stod att Praktejdern varit synlig på Marstrand, bor inte långt därifrån, så lite sugen var jag att försöka åka ut och kolla. Har inte alls den utrustningen som de fotografer har som håller koll på detta, men vad fasen...kanske jag skulle ta mig en sväng ut för att kolla...

Sagt och gjort, i går var vädret kallt och soligt... perfekt fotoväder och jag var väldigt nyfiken om den fanns kvar..det är en mycket ovanlig gäst här, men dock har den varit synlig där tidigare. Chansen att jag skulle se den var ju minimal..men jag drog ut i alla fall. Det var öde, tyst och stilla som det är så här års där ute, några optimistjollar var ute och seglade. Tog lite bilder på dem medan jag kollade runt. Var bara på Koön... men innan jag gav upp så gick jag en sväng runt Hedvigsholmen som är det nya bostadsområdet där... Långt inne i viken låg det några fåglar och kajkade runt.."men har inte den något orange på näbben" tänkte jag när jag gick närmare..jodå ju närmare jag kom så blev jag mer och mer övertygad om att det var den eftertraktade....hjärtat slog lite extra och kameran gick varm...det var långt håll, men jag tänkte att något fastnar väl alltid..när jag tittar upp till vänster så får jag se värsta pressuppbådet...jag riktigt hajade till för jag hade ju varit nästan ensam innan. Då hade väl telefonerna gått kan jag tro mellan dessa proffsfotografer, de ser ut som det i alla fall med stativ och sina långa och stora objektiv...kände mig nästan lite dum med min lilla kamera och stativet låg ju så klart kvar i bilen...men jag klickade på och som sagt det var långt håll och utan stativ...men håll till godo...jag var hur lycklig som helst när jag körde hemåt...så nu vet jag hur fågelskådarnördar känner sig när de hittat sina motiv...och detta måste väl ändå räknas som ett vårtecken för de drar snart vidare till ryska tundran..sök på Praktejder på google så kan ni läsa mer, om ni är intresserade.

Ja efter detta så vet ni åtminstone hur han ser ut, Kalle Ankas brorsa!!!!

Ha det nu så gott så hörs vi snart igen...

Torposen

13 kommentarer:

Jeanette sa...

Trevligt med lite vårtecken! Jag har inte sett några tussilago, än, men spanar efter de små "solarna".

Gardenhouse sa...

Kul att finna det man söker! Vackra bilder resulterar det i som vanligt, tackar.
Kram Sussi

Stenhålt sa...

Trägen vinner! Såg att den syntes senast 2007 på Marstrand. säger ju en del om hur sällsynt den är här. Ha en go vecka! kram

Mia Maräng sa...

Åh helt underbart! och att han var där. Jag fick rysningar när jag läste om ditt äventyr.Han är ju såå fin.Förstår att du tog många bilder. Ha en bra dag i solskenet.
Kram Mia

Elin sa...

Hej!
Vilka fina vårbilder. Vilken fin fågel. Vet du vad det är för sort?

Tänkte önska dig en fortsatt fin vecka!
Kram Elin

ulla laiho sa...

Vad intressant det var att se bild på en fågel man inte kände till och inte har sett. Vilken härlig upplevelse att stå där och fotografera.

Glädjekällan sa...

Har tittat efter tussilago men inte sett några ännu. Praktejder har jag aldrig sett tidigare, visste inte ens att det fanns en sådan fågel :-)Det måste varit en upplevelse att se den i verkligheten.
Ha det gott
Birgitta

monika sa...

Åh, Torprosen!
Tänk att jag aldrig har sett praktejdern trots att jag varit så mycket på Marstrand! Helt fantastiskt och jättekul att du fick så många bra bilder!
/monika

Snäckskalsdalen. sa...

Fantastiskt och fantastiska bilder!
I mina ögon är du i alla fall fotograf! Och tack för att du delade med dig av vad du har för utrustning. Jag får tänka lite till innan jag ömsar kamera.
Kul med alla som också var där och fotograferade!
Agneta kram

Birgitta - foto CHIP sa...

Ena dagen vår och sol för att nästa vara grått och kyligt - fia bilder som oekligen bjuder på våren :)

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Tycker du lagt ut helt underbara vår bilder. så vackert. Kramar Maria

Hanna sa...

Ha en fin dag!
kram
Hanna

Photos by Storm sa...

Vad kul med en så ovanlig fågel. Å tussilago är så söta. Inte så vanliga här hos oss/Lis