fredag 13 april 2012

Bergfeldska trädgården...

Nu börjar det bli lite intressant i vår vackra natur, vårblommorna börjar sticka upp lite varstans, oj vad jag och många med mig har längtat efter detta. Vintern är vacker och fin på många sätt men jag fullkomligt ÄLSKAR våren och försommaren, kan det vara för att jag är född då, vissa påstår det. I trädgården hemma är det lite blysamt ännu, lite krokusar och minipåskliljor kikar fram. Då är det tur att det finns mer skyddade ställen att besöka. Nämligen Bergfeldska trädgården inne i Kungälv. Den ligger skyddad av Fontinbeget och utefter Västra Gatan som är Kungälvs "gamla gata". Avger rapport varje år härifrån, då jag anser att det är en av de finaste vårträdgårdarna jag känner till. Stora vackra magnolior växer där också. Dessutom röd kastanj som också är något för sig, de två sistnämnda har inte slagit ut ännu..återkommer då.
Påsken var lugn och fin, vi var vårt vanliga gäng hemma hos L och M, jättegod mat och väldigt trevligt. Äggtoddyn smakade kalasgott även i år..Tack för en härlig kväll! På påskdagen var vi ett gäng på 10 personer som invigde vårt växthus, väldigt kul att kunna bjuda på kalas där inne..
Ha det så gott så hörs vi snart igen!


Torprosen

5 kommentarer:

Lotta sa...

Det är ju sanslöst att det blommar så in i vassen där och nuuuuu.
Här finns inte mycket av den härligheten och ändå har vi ju inte så långt dit.UNDERBARA BILDER.Jag har suttit och njutit en lång stund Kollat otaliga gånger.Detta var uppiggande måste jag säga.
Kramizzzz och mysig Helg på dig.
Det var synd att det inte stod när du fyller år i profilen. Jag fyller på söndag .

marit´s,,, sa...

Å ja nå er det mye og glede seg over for oss som trives med blomster og alle de små ting i naturen.
Det er like forundelig hver vår å se og høre hvordan alt våkner til liv.

Så fine bilder du viser.
God helg , Marit.

The Rosegarden in Malevik sa...

Ååååååå vilka underbara vårbilder,,,,,Me Like :)
å missa nu inte,,,,,,,

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

Randi sa...

Men vad du är produktiv...så många underbara vårbilder, som man aldrig kan få nog av! Precis vad man vill njuuuta av just nu!
Kram
Randi

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, finns det en så fin trädgård där! Måste jag ta och passera förbi nån gång. Du har som vanligt tagit underbara bilder med vackert ljus och rara små blommor!
Agneta kram