torsdag 26 april 2012

Nu är den här....VÅREN...

Här är det klackarna i taket i kväll, jag har ledigt i fem hela dagar..Hoppas nu bara att regnet ger sig så att jag får en chans att rensa i mina rabatter och fylla på med kompostjord.
Just nu är vi mitt uppe i den där tiden som vi längtar till hela året. Ljuset har kommit tillbaka, det spirar och det gror överallt, fåglarna fullkomligt gallskriker i skogen..det är med andra ord VÅR!!
Det är så vackert överallt och enda problemet är att vädret inte riktigt har uppfört sig denna våren, kallt och regnigt har det varit.Vitsipporna som nu finns överallt i skogsdungarna, de står där liksom helt paralyserade av köld. Så nu solen får du allt komma och värma de små krakarna så att de öppnar upp sig så att jag kan ta lite kort på dem. Kort har jag tagit ändå, för trots allt har det varit uppehåll någon dag. I lördags blev det en tur till Bergfeldska igen, kan inte se mig mätt på dessa fina vårblommor. Det kom ett vackert brudpar när jag var där och finare plats att ta brudkort på finns nog inte.
Vi besökte kompisen uppe i Thorskogs i söndags och då blev det en tur till Spikdammen så klart, mulet men helt stilla och inget regn så några lite dova bilder blev det, men vackert på sitt sätt ändå..en boll flöt där i dammen och blev genast till ett vackert guldklot i fantasin.
Ha det nu så gott så hörs vi snart igen!
Torprosen


10 kommentarer:

Bibban sa...

Jag håller med nu måste solen verkligen göra sitt jobb för di små blommorna. Vilka härliga bilder, drömmer mig bort här en stund hos dig, innan jobbet
Ha en fin dag i dag
Kram Bibban

Viola sa...

Vakre bilder og vakre farger! For noen fargerike blomster, fine refleksjoner i vannet, en fryd for øyet! Det nest siste (tror jeg det var) var sskikkelig vakkert! Og det er så morosmt å se på refleksjoner av berget i vannet, som danner figurer og ansikter.. :)

Ha en god helg, klem fra meg! :)

Susilull sa...

Är också långledig, så härligt!
Och vill också ut i trädgården, var är du solen?!
Jättefina bilder du bjuder, som vanligt!

Ha en skön helg!

Lotta sa...

Vem längtar inte efter solen. Det skulle göra gott i kroppen och själen också och inte bara på blommorna fast visst ser de lite ledsna ut de stackrarna.
Dina bilder är en lisa för min själ De är underbara fantastiska färger speglingar och ljus har du baske mig fått till.Var hittade du det hahaha!!!! Vilket väder vi har. Halv storm och ösregn.Jag hade vinterjacka idag med en tjock kofta under.
Ha en riktig skön långledighet.Kramizzzzzar i massor

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Ja visst är det en underbar tid just nu. Och vilka bilder du delar med dig av, från just den tiden !
Man skulle gärna stanna klockan här ett tag, för allting går ju så fort.....
- Ha det så bra och njut7 av ledigheten !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Hanna sa...

Jag har tyvärr flyttat min blogg.
Hoppas att du kan följa med.
Kram
Hanna

Fröken Fräken sa...

När det gäller växtligheten har den inte riktigt kommit igång här ännu, tyvärr ligger det ju lite snöhögar kvar här och där. Men igår var det den första riktigt varma och soliga vårdagen så jag hoppas att det håller i sig så vi får det så där vackert.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag förstår att du återkommer till den fina trädgården, det verkar vara en riktig vårträdgård med de finaste vårblommar!

Och dammbilderna är vackra och stilla! Bollen ser kul ut där den flyter!

Agneta kram

Magdalena sa...

Beautiful!
:)
Greetings from Poland ✿ܓ
Magdalena

Elisabeth sa...

Nog har vi en underbar natur! Ha dé!