fredag 8 juni 2012

Vackra Värmland...

Sjönära husNu äntligen kommer det lite bilder från det vackra Värmland. Vi hade en kanonhelg när vi var där,varmt och gott, bad i sjön, vedhuggning, grillning och bara mys vid brasan på kvällarna..Det enda vi inte gillade var dessa j-a mygg, nu var det en ny sort som man inte kände när den stack och det blev stora röda blaffor av dem som kliade något otroligt.. medaljens baksida.
Först lite bilder hemifrån, äppleträdet på gården blommade något helt fantastiskt och samtidigt har en syren gått upp ihop med trädet, väldigt fint blev det. Hönan Agda och tuppen Sture skrotar runt och letar mask, kan det bli mer idylliskt..Vallmo både i knopp och i blom är "grannt" tycker jag. Kastanjen har också visat sina bästa sidor och blommar som aldrig förr.. Haren Skutt satt där så rart när vi var på kvällspromenad!
Bilderna från Värmland blir MYCKET sjöar och blankt vatten. Sandsjön, Mossjön  och Gäddvattnet, dessa fina och trolska sjöar bara GILLAR jag.. Vi tog "vackra vägen" hem och det var som att åka i en gammaldags bonad som man hade på dass förr. Sjöar, hagar med får och hästar, och så dessa underbara ängsblommor som står i sitt vackraste flor nu. 
Ja livet är bra just nu eller hur?
Kram Torprosen  

7 kommentarer:

Lotta sa...

Oj så mycket vackert
Ack Värmelad du sköna.
Det är ljuvligt med alla speglingarna i sjöarna.
Den klart bästa bilden är den på brasan. Vilken skärpa och vilken färg Den är helt suverän.
Inget fel på de andra bilderna. De är kanon men jag fastande för brasan.
En pinne med korv på. Gud så gott Gärna lite svart och bränd.Mums!!!!
Tack för mysig läsning med underbara bilder till.
Kramizzz och mysig helg//Lotta

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Ja det kan man verkligen kalla för "Vackra vägen". Härliga försommarbilder, Torprosen !!!
- Ha en kanondag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Ja, vilket inlägg kan bara instämma i hyllningskören. Bilderna är på topp och man kan ju verkligen inte klaga på Värmlands natur om det inte vore för...
Myggen såklart, men inte mycket att göra åt.
Så härligt, vill sätta mig i bilen direkt och bara åka runt helt mållöst och njuta av Värmland.
Ha en fin helg
/Ingemar

Höstanemon sa...

Hej!
Så vackert med stilla, blanka värmlandssjöar. Mina favoriter är grästuvor intill sjökanten. De bilderna är så fantastiska så jag skulle vilja ha dem som en fondtapet!!!
Hälsningar Höstanemon

Glädjekällan sa...

Ja livet är härligt!
Vackra, vackra bilder att njuta utav.
Ha det gott
Birgitta

Camillas Foto sa...

VACKERT!!!

Receptet på pizzabullarna finns nu i bloggen.

Ha det bra
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Det kan helt klart inte vara för inte som sången Ack Värmeland du sköna kommit till och så en bra fotograf, en fantastisk fotograf, på det och så förstår man precis.

En fråga bara, är där inte en massa knott? Jag håller på att ätas upp at knott här hemma på västkusten i år, det är fullkomligen hopplöst och det är nåt fel med mig för jag får stora, varma, röda bölder av vartenda bett/stick, jag lider verkligen. Jag tror baske mig jag får feber också, för jag blir förmattad. Nåja, det går ju att gå in, men det är så mycket man vill göra ute nu.
Agneta kram