fredag 5 oktober 2012

Svalans flytt...dovhjortar....vildsvin..

För ett par veckor sedan bestämde sig svalorna för att dra till sydligare länder, de hade en liten avskedsföreställnig utanför vår ladugård.. satt så fint i långa rader, flög iväg en sväng och hade lite stretching om vartannat. Dagen efter var det bara några få kvar...Välkomna tillbaka nästa vår!
Försöker att vara ledig en fredag i månaden och då är det trevligt med en liten utflykt.
Är lite nyfiken på de där dovhjortarna vid Koberg, så vi packade fikakorgen och drog dit maken och jag. Hjortar finns det minsann, men de är skygga. Vi åkte runt lite på småvägarna och jag knäppte på. Rätt vad det var så fick vi se vildsvin, alldeles intill vägen..två suggor och tre små kultingar..upp med kameran och tog kort genom rutan, de var borta på en minut. En av de små kom lite på efterkälken och fick en väldig fart in i skogen efter de andra, korten är inget att ha och jag fick flera suddiga kort på de små sötingarna... men ni får se ett par bara för att visa dem...
Vi fortsatte en runda på en halvtimme och åkte sedan tillbaka samma väg, då fick vi se ett svin gå på vägen vid samma ställe. När vi närmade oss smet han in i skogen. Vi bestämde oss för att stanna en bit bort och min man gick upp i skogen för att kika lite. Då hörde jag ett grymtande precis innanför där jag stod på vägen. Det var ett dike och en slyridå emellan, kanske två-tre meter emellan oss. Fick inte riktigt korn på den, då det var tätt, men rätt var det var fick vi ögonkontakt, då såg jag att det var två st. Tog ett par kort som blev kass, men fick jag se en lite längre bort som jag fotade.. då tjoade mannen att de var på väg till mig men då skrämde han bort dem jag hade alldeles innanför mig..vilken puls jag hade, hur spännande som helst. Det var i alla fall kul att se de söta kultingarna. Man kan väl inte säga att grisarna är söta precis..och j-a vad de bökar runt!! På hemvägen åkte vi förbi ett hägn och alldeles intill vägen låg en gammal hjort som vi nästan fick för oss att han hade lagt sig där för att dö. Han reagerade inte på när vi klappade i händerna eller tjoade..lite sorgligt!
Naturen är så vacker där omkring Koberg så vi hade en härlig dag!
Ha det gott! TorprosenTre kassa bilder på rad..


Undrar om jag hinner förbi den där stora maskinen.8 kommentarer:

Anonym sa...

Your photos are stunning. All of them! :-)

~Imelda

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Tittar in och önskar dig en fantastisk helg, kram Maria

Lotta sa...

halloj där nere.
Vilka suveräna bilder.
Jag tycker att de på svinen är kanon.
man ser ju hur randiga de små är till och med.
Bilden med trädet och vattnet är sagolikt.
Hoppas vi får en fin söndag med SOL.....idag har det ju varit himmelskt fast jag har ju bara varit ute och vinkat av ungarna.
Kramizzzz på dig

vitaspets sa...

Fina bilder ....
Kram Karina

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Vilken härlig serie bilder !
Och två Havsörnar på samma bild. För visst måste det vara havsörnar....
- Ha en fortsatt bra dag !
Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

Hanna sa...

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på nya veckan.
kram
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Du överträffar dig själv hela tiden, nu har jag suttit och verkligen njutit av att titta på bilderna! Svalorna är ju för söta!
Agneta kram

Norr om Köpenhamn sa...

Såååå fina bilder! Kan nästan känna höstlukten :)
Här börjar träden skifta i färg nu och det är helt fantastiskt. Vi ska ska upp till skogen om några dagar, hoppas då att solen ska kunna ge några härliga höstbilder.

Ha det bäst och tack för din söta kommentar om min stol :)
Kram
Ulrika