onsdag 26 september 2012

Sommardrömmar...

Ja, nu är det väl ändå så att sommaren som var blev en sommardröm som aldrig blev sann ..nä vad pessimistisk jag var nu då..Det som blir när det regnar nästan för jämnan är ju en väldig växtlighet, så det kan vi ju inte klaga på. Och nu de senaste veckorna så har mina höstanemoner nästan överträffat sig själva i vacker blomning. Korten är dock tagna efter en kraftig hagelskur så de är lite "bedagade"men vackra ändå. Även afrikas blå lilja har visat sig från sin vackraste sida. Den som blommat vackrast i år är också den som är störst.. den har inte varit så blomvillig andra år, och i år hade jag nästan gett upp hoppet om att den skulle blomma, men så vet jag inte vad som hände, plupp, så var där 12 vackra stänglar. Min andra kruka med en mindre sort hade ja, jag tror närmare 40-50 stänglar i fjol, i år noll,
ni läste rätt NOLL, förhoppningsvis så kommer den tillbaka nästa år. En annan blomma som jag är mycket förtjust i så är det silverax. Den kom sent i år också men blommar så ljuvligt och doftar underbart.
På grund av regn och kyla så har det inte varit så mycket bin och humlor och framförallt inte så mycket fjärilar i trädgården som det brukar, jättetrist tycker jag . Försöker alltid tänka på att när jag köper något nytt skall insekterna gilla växten. Några humlor och blomflugor har jag dock lyckats fånga på bild. En liten gräshoppa fick åka bil häromdagen när jag hade köpt en perovskia och ställt den i framsätet. Rätt vad det var fick jag se den lilla "hoppan" på instrumentbrädet, där satt den tills jag kom hem, och snabbt fick jag ut honom och satte den i busken där han sedan blev förevigad.
 Lite kräftskiva har vi också haft i vårt växthus, det är så mysigt att sitta där på kvällen när det mörknar..Fåglar har vi haft hela sommaren, vi fuskar och matar dem hela tiden, men vi tycker det är så kul.
Ha en go vecka så hörs vi snart igen!
Kram TorprosenLite kuttrasju med den stiliga liljan kanske!

8 kommentarer:

Lotta sa...

Himmel så många vackra bilder på en gång.
Jag håller med om att silveraxet är fantastiskt.Min Afrikas lilja hade bara en blomma i år
Jag tror att det är vartannat år som den blommar mycket.
Sååå mysigt med kräftskiva i växthuset och så sköna ljusstakar du har och kronan i taket.
Härligt sken.
Bilderna är verkligen finfina Jag gillar när höstanemonen kommer i kläm med den blå liljan.
Sååå vackert ihop.
Ha det toppen i regnvädret.
jag kan inte vara i trädgården för det är så blött. Det blir nog snart så att man får skaffa båt för att ta sig fram emellan rabatterna.
Kramizzz på dig

Ruben sa...

Jag har läst någonstans, att liljan skall ha mycket gödning på eftersommaren så den orkar sätta knoppar nästa år. Vi hade en lilja, som det blev väldigt lite blommor på, år efter år. Till slut tröttnade vi på den (vi har ju också lite problem med vinterförvaring av växter).
Jättefina fågelbilder! Gräshoppor har jag sett fler än vanligt av i sommar. Både bruna och gröna.

Ha det gott!
/Ruben

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Så mysigt med växthuset !
Kan tänka mej att det är ungefär samma känsla som när jag kommer ut på mina balkonger.....
- Himla fina bilder, med bra sommarkänsla !
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Min plats i solen sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på! :) Själv tillhör jag de där som inte tycker att sommaren var så hemsk (om man bortser från allt åskande vilket jag är livrädd för). Men kanske blev vi förskonade från det värsta här nere i Skåne och hade tur hel enkelt.

Tack snälla du för dina fina ord hos mig! :) Vad glad jag blev över att du tog dig tid att lämna en kommentar. Tack vare den hittade jag hit här till din vackra bloggoas. :)

Sköt om dig!

Kram Lotta

Höstanemon sa...

Hej!
Så många fina bilder, igen...! Och växthuset är så fint och mysigt. På mina promenader förbi ert hus har jag spanat in alla dina höstanemoner och de har varit helt oroliga i år!
Ha det så bra hälsar
ja, just det... Höstanemon (för att det är en favoritblomma!)

Ninja sa...

Heeeeej! Jag hittade dig! :)
Vilka otroligt fina bilder du lägger upp, har några absoluta favoriter, bland andra den sista bilden i detta inlägget. Min moster älskar rosor och har hållt på i några år med att få till en rosenträdgård. Jag ska tipsa henne om din blogg! KRAM!

Snäckskalsdalen. sa...

Men oh, vilka ljuvliga bilder och vilket härligt kalas, det är något speciellt med kräftkalas, dom är liksom som färggranna! Man blir glad!

Och så kom det med några regndroppar där på höstanemonerna, jag undrade just var du annars hade tagit bilderna för regn ingår ju det här året, verkar det som.

Jättevackert alltihop.

Agneta kram

MTO Photography sa...

Underbara bilder du bjuder på!
Visst är det så att denna sommar kanske inte blev som vi tänkt men vi får glädjas över det lilla som var och se fram emot nästa:)