måndag 18 mars 2013

Korsnäbbad blåmes..

Hemma har vi fått syn på en liten blåmes som är lite udda. Den har en lång korsad näbb. Har blivit lite kär i denna lilla  fågel, det verkar inte som om den lider av det utan den jobbar på och äter som bara den. Enda skillnaden på den och andra blåmesar är att den är lite dunigare och lite tufsigare. Visar ett par bilder på blåmeskompisen som inte har konstig näbb, bara så ni kan jämföra.Tulpaner frossas det med i dessa bistra tider, kan behövas för ute finns det då inga..våren den lyser med sin frånvaro...Just idag är det en isande vind här hemma..LÄNGTAR tills det blir lite varmare. Men i helgen som gick fikade vi faktiskt i växthuset, det var riktigt gott när solen låg på..Lite bilder från fallet vid Lysegården som vi tittade till förra helgen,mycket av isen har försvunnit men det är ingen riktig fart där ännu. Som ni ser så växer vår vedhög! Får väl ha ett stående inslag varje gång jag bloggar tills den är klar!!Den lilla miniväskan har min kompis Lotta kallad Tant Kofta på nätet sytt till mig, visst är den fin. Tyckte den passade att visa som en liten påminnelse om den våren som väl trots allt kommer eller vad tror ni???
Ha det gott tills vi hörs igen! Kram Susanne

6 kommentarer:

Lotta sa...

Hallå din going.
Stackars liten. Hans näbb skulle behövas klippas.Det kan man få göra på burfåglar ibland.
Jag säger det igen. Din älskling är en hejare på att fixa till veden.
Det är en prydnad.Snygga vedhögar är bara Woooowwww.
Bilderna på fallet är kanon.
ja den lilla väskan är verkligen söt och vårlig.Härligt med växthus som uterum.
Du är så fiffig och har det så fint.
Kramizzz going Håll ut snart är det sol och år....

Kungsfiskaren sa...

Hej Susanne!
Vilka underbara bilder men stackars blåmesen. Han borde titta in på någon salong i stan och få näbben fixad. Det borde ju vara lite trixigare att födosöka med en korsnäbb.
Ja, vilket väder! Kan man inte rösta för bättre väder? Den som väntar på något gott för att använda ett slitet uttryck...
Ha en fin kväll
Kram
/Ingemar

Anonym sa...

Fina bilder. Jag kunde nästan höra bruset från vårfloden.
Tulpaner kan jag aldrig få nog av. Det är så underbart att få skämma bort sig med en bukett vid den här tiden på året.

Lotta sa...

Tjenare tjejen...
Glad Påsk på er där nere.Hoppas att vi får en riktig fin påskhelg med mycket sol.
Kramizzzar

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska en Glad Påsk.
Kram
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Det var den sötaste lilla mes jag sett, så gulligt! Och varför skulle det väl inte kunna bli så, men tur att den inte verkar lida av det i alla fall!

Den vedhögen slår min kusins i prydlighet, det är vad jag kallar snygg vedhög, nästan som mina sorterade gem på sin tid!!! Skojar!

Ja, nu kan det få komma lite riktig värme, helgen har ju varit varm men det är ingen genuin värme, eller hur man ska uttrycka det.

Underbara bilder som alltid, jag njuter!

Agneta kram

p.s. du vet att du har med ordverifiering här nu, innan jag kan trycka på publiceringsknappen för min kommentar. Och jag lovar, den här gången går det absolut inte att se vad det står.....Du har inte funderat på att plocka bort eländet....???? d.s.