tisdag 14 april 2009

Ljuvliga påskdagar....


Vi fick väl som vi förtjänade i Påsk, fint väder över nästan hela landet.. Visst var det underbart att det lyckades komma precis när de flesta av oss var lediga.
För min del har det varit allt annat än en bantningskur kan man säga..
Det började på Skärtorsdag, då var vi hemma hos Tant kofta på "tjejträff", hon hade förstås dukat upp en massa god mat, tack L det var jättetrevligt!
På Långfredagen var det dax igen.. Tant K med make och undertecknad med make begav sig till Klädesholmen för att där besöka Salt och Sill, det är en jättemysig restaurang med väldigt god mat, det ligger fantastiskt vackert vid bryggan med havet utanför. Efter att vi ätit var vi tvungna att röra på oss, så vi gick igenom det lilla samhället längst ut på udden där vi såg en fantastisk solnedgång.. Man kan bli lyrisk för mindre. Påskafton var vi hemma hos goda vänner på middag.. äggtoddy på verandan..silltallrik, varmrökt lax och glass till efterätt, kaffe och tårta med avec... Tack C & E det var fantastiskt gott och trevligt som vanligt... Alltid kul att träffa "gänget"..
Påskdagen var min man, Tant kofta och hennes man ute och flög över våra nejder tillsammans med min svärson (som var pilot). De hade trevligt i luften medan jag stod på marken och vinkade.. Det var självvalt.. är lite harig.. Tant kofta har fina bilder från äventyret på sin blogg.
Efter det blev det grillad fläskfile hos oss.
Så sammantaget så har man väl gått upp ett par kilo kan jag tro, vågar inte ställa mig på vågen..

Idag tog jag med mig lite rester till lunch och satte mig i en fin trädgård som vi har här i Kungälv, nämligen Bergfeltska Trädgården, det är en gammal trädgård på Västra gatan som håller på att restaureras. Vårprakten var underbar.. passade även på att "smygtitta" i några trädgårdar på väg till bilen.. magnolian blommade praktfullt i en av dom.
Vi har en fin strandpromenad utefter älven och där växer det en växt nu på våren som jag inte kan namnet på, men den är väldigt fin ihop med scilla. Titta och njut..
Efter den lunchupplevelsen kände jag mig genast piggare..

Nu på kvällskvisten har vi, maken och jag kört gammal hästgödsel till våra potatis och grönsaksland och man kan säga att vi är rätt möra både han och jag.
Så nu är det nya numret av Lantliv och soffan som gäller.

Visst ja en liten påskkärring måste vi ju ha med...

Kram Torprosen


4 kommentarer:

Höstanemon sa...

Hej Torprosen!

Vilka härliga bilder från vårt Kungälv!

Såg av en tillfällighet att du har blogg-konverserat med Hannu! Kul!

Ha det så bra!
Höstanemonen

Torprosen sa...

Ja visst är det fint, särskilt i den gamla delen av Kungälv. Ja det var kul att Hannu svarade så bra på min fråga, nu glömmer jag aldrig vad växten heter: Pestskråp!
Kram Torprosen

Mamma C sa...

Visst blir det mycket äta en sådan här helg. Jag har även proppat i mig en massa godis på all mat oxå. Vilket ställe det verkar vara det där som låg vid vattnet.
Kram Mamma C

Tant Kofta sa...

Hej, hej!
Vi hade mycket kul för oss under och vädret kan vi inte klaga på. Nu återstår Hannu som du raggat med på nätet.