måndag 11 maj 2009

Dyrövandring....

De´e´mycke´nu!! Den ena aktiviteten avlöser den andra.. Bli inte trötta innan ni läst färdigt!
I mitten på veckan var det Vårruset, 17.000 glada tjejer rusade eller gick igenom Slottsskogen i Göteborg. Vi var ett gäng från jobbet som gjorde detta och picknickade efteråt, trevligt, men en aning kallt.
På fredag slutade jag kl 12 för att bege mig till Stenungsund, hämta upp kompis A-C, och vidare till Rönnäng. Där träffade vi A vid färjan, som tog oss över till stora Dyrön.

Efter kort färd var vi vid Norra Hamnen där M stod och tog emot oss. Vi skulle övernatta på ön och kvällens begivenhet var BASTUBAD med efterföljande bad i havet. Räkor, gott bröd och vitt vin fick så klart följa med ut till Dyrö bastu , den ligger helt underbart vid vattnet, med fönster ut mot havet. Man hyr den 3 timmar åt gången och det finns ett litet sällskapsrum som man kan sitta och äta i eller bara mysa vid brasan om man vill. Det bastades och badades i havet så det stod härliga till. Helt underbart!!!

Dagen efter packade vi frukosten i en ryggsäck och 8.15 var vi på väg till en vandringsled som går runt ön. På läsidan åt vi frukost i solskenet, inte så dumt! Vädret växlade under tiden vi gick så vi fick även några droppar regn, men innan vi var runt sken solen igen. Därefter hemåt igen, färjan gick via Åstol och Kalven, så mysiga öar!På eftermiddagen grejade maken och jag med ett nytt land i trädgården, tror ni jag sov gott den natten!
På söndagen åkte mamma och jag till Rödbo Plantor där jag fick välja min födelsedagspresent.


Tre nya pioner blev det från mamma och så slank det visst ner en pion och lite till i kassen..

Oj vad det är svårt att hålla sig när man ser alla fina växter, stora habegäret sätter in.

Efter det så tog mamma och jag en snabb sväng förbi Bergfeltska trädgården och vi konstaterade att magnolian är magnifik!!
Hem med mamma och iväg till Dansavslutning med lilla A som dagen till ära var utklädd till mygga, helt bedårande så klart!


Ikväll var det sista gången på kören inför sommaren och i morgon är det symöte med gänget...

På torsdag fyller barnbarn M år och på fredag skall vi ett gäng och titta på teater där en av våra kompisar är med, återkommer med recention.. Phuuuuuuuu!!!!!!!


Förstår ni nu att jag inte hinner blogga så mycket...

Kramar Torprosen

7 kommentarer:

fale artut sa...

Så ljuvliga bilder, kära du! Åh, havet är underbart, säger jag, som är född mitt i skogen där vägen slutar... Det är faktiskt sant! Jag älskar skogen också! Underbart att läsa och se! Fale Artut!
Du har en underbar blogg!

Torprosen sa...

Hej Fale..
Vad glad jag blir att du tycker om det jag skriver, ibland vet man inte riktigt utan skriver bara varav hjärtat är fullt! Kram Torprosen

fale artut sa...

Det är faktiskt inte bara näsan som växer hela livet, det gör hjärtat också, om man låter det leva fritt!
Kram!

kristina sa...

Hej Torprosen! Fina bilder och fint med bastun, även om jag normalt inte bastar trots den fina samfällighetsbastu som jag är delägare i här på Tjörn. Alldeles vid stranden och badbrygga.
Ha det bra! Kristina

Torprosen sa...

Hej Kristina! Nu blir jag avundsjuk på dig! Så härligt det låter! Du bor på en underbar ö tycker jag, och alla fina öar runt om.. Kram Torprosen

Lime sa...

Ja, jisses va du har mycket skojigheter för dig. Ni verkade ha mysigt därute på ön. Bastubad och frukost ute i det fria - jo, jag tackar jag.

Läste i ett tidigare inlägg att ni besökt Hannu i hans trädgård. Det skulle vara riktigt kul. Jag såg honom på TV när han för något år sedan hade nå't trädgårdsprogram. Han är mysig, tycker jag. Har några böcker av honom också.

Ha en riktigt skön vecka och på återseende :-)

Torprosen sa...

Hallå Lime!
Ja det är full rulle som du märker.
Besöket hos Hannu var så klart en höjdare! Kram Torprosen