tisdag 26 maj 2009

Gäddvassmon.... visst låter det vackert....Så heter det där vi har vår jaktstuga i Värmland, 5 kilometer rätt in i skogen kör vi för att komma dit. Stugan ligger intill en liten tjärn som heter Gäddvattnet. Det är 10 killar som har detta ställe ihop och ingen homestayling göre sig besvär här inte.
Ingen el och inget vatten finns det där, men vi har en solfångare och ett 12volts batteri och så har vi en bäck och en källa där vi hämtar vatten. Det är så skönt när vi kommer dit för det finns inga krav och måsten, utan vi grillar alltid ute och efter säsong plockar vi bär eller svamp. Denna gången var det vedhuggning som gällde. "Killarna" fäller träd och hugger och vi "tjejer" och barn kastar in veden i skyddet där det ligger på tork!

Sedan var det några som var modiga och badade i Sandsjön som ligger en bit bort.
De låg inte i överdrivet länge "de modiga" men badade gjorde de!

Vissa av oss andra stod i bäcken och fusktvättade oss, inte dumt heller! Någon går och fiskar andra tömmer dasset, jag vet vad jag hade valt! Sedan är det grillning som gäller och då har vi "tjejer" inhandlat diverse godsaker i den lilla orten Töcksfors. Bakpotatis i glöden och goda köttbitar på grillen, vitlökssmör och god sallad till. Mätta och belåtna sitter vi där halva natten och ljuger för varandra. Underbart..På blomfronten så bara exploderar det just nu.

Akleja, bergklint och blå vallmo har slagit ut och någon pion har visat färg... Underbart det med...


Ha det gott där ute, njut av försommaren...


Torprosen

4 kommentarer:

fale artut sa...

Härligt!

kristina sa...

Det låter härligt! Vi har exakt samma blommor också, ser jag! Mina blommar också nu, alla utom den blå bergvallmon, som står i knopp!

Höstanemon sa...

Hej Torprosen!

Dina bilder är så otroligt vackra. Tack för att vi får titta på dem här! Töcksfors – om jag inte minns fel, så bodde min mamma där någonstans när hon växte upp. Måste ta reda på det…

Ha det så bra!

Torprosen sa...

Oh vad kul det är att få respons på bilderna, tycker ju att det är så kul att fota.. Torprosen