lördag 4 juli 2009

Semester.....Oj vad det var länge sedan jag gjorde ett inlägg... men det är intensivt så här på sommaren och man hinner inte riktigt med, kvällarna har ju varit som det är i utlandet, varma och härliga. Man vattnar och går och pillar i trädgården och vill absolut inte gå in. och när klockan är 11 eller mer är det för sent för blogginlägg...

Nåväl, toppen sommarväder har vi haft det sista, helt underbart, och idag är första dagen på min semester.

Tyvärr verkar det som om högtrycket ger sig för denna gången, men förhoppningsvis kommer det igen...

Igår var vi och badade i en sjö som heter Härsevatten, den ligger i Svartedalen som är ett naturreservat, det ligger helt nära där vi bor.
Härsevatten var en sådan där sjö man åkte till på varma sommarnätter när man var ung, och igår när maken och jag skulle ta ett kvällsdopp så var det ett helt gäng ungdomar där....härligt att något är sig likt från ungdomens dar.

Där finns ett högt berg som killarna imponerar på tjejerna med att hoppa ifrån, inget undantag igår..

Kameran går för högtryck i dessa härliga blomstertider och man önskar bara att tiden skall stå stilla.


Körde en massa kompost och gammal gödsel på mina rabatter i våras och jag måste säga att det lönade sig...oj,oj vad det blommar, värmen gör så klart sitt till.
Idag var det så varmt i trädgården så att jag fick tjatat mig till ännu ett dopp, denna gången i Romesjön som ligger ännu närmare där vi bor. Tänker alltid på Carl Larssons målningar, de där med badande barn och underbar natur runt om, så tycker jag att det är vid vår badsjö, härligt... Varmt och gott i vattnet så det förslår är det också, om än lite grumligt, men går man bara en bit ut så är det helt ok.

Det är roligt att ligga och lyssna på människor runtomkring när man blundar. Barn som busar och kivas med varandra , föräldrar som ropar och tjatar och förmanar. Sedan är det ju dessa mobiltelefoner...man får reda på en massa intressanta saker som man inte alls vill veta...men men det är tidens melodi, ingen ide´att gnälla över det.

Får se om jag får tid att blogga lite oftare nu på semestern.. och ni som är inne och kikar, skriv hemskt gärna en rad eller två det är såååå kul att få lite respons, kom gärna med tips om vad ni gillar och inte gillar med min blogg.

Huvudintresset är ju blommor och blader som ni förstått och så mina barn och barnbarn så klart. Okej, och så min underbara man förståsssss. Han läser inte min blogg så ofta så detta kan jag ju skriva utan att han vet om det.

Blommorna på bilderna är så klart från trädgården,men det behöver jag väl inte tala om..

Ha det gott i sommarvärmen för det har jag......


Kram

Torprosen

7 kommentarer:

fale artut sa...

Ojojoj, vilken trädgård! Här är det eftersatt men det får bli nya tag ett annat år...
Underbara bilder och du har något på min blogg, den 1 juli eller så.
Roenbladet som seglar är LJUVLIGT! Allt annat också.....

Torprosen sa...

Hej Fale! Tack än en gång för din fina utmärkelse på din blogg, har glömt hur man kopierar över till min blogg så det får bli tack här! Skall uppdatera mig hur man gör!
Många goda kramar! Torprosen

fale artut sa...

Men så roligt det var att träffa dig och din man! Tack!

Carole~Maynard Greenhouse sa...

Your images are just wonderful.....
Carole

Torprosen sa...

Hej Fale! Tack för senast! Det var verkligen kul att få komma hem till dig och din man och få njuta av er gästfrihet! Nu går färden vidare från Branäs till Kungälv!
Kram! Torprosen

fale artut sa...

Tack själv! Du har något på min blogg!

Monica Hansen sa...

Fina rosor:)