onsdag 11 maj 2011

Sköna Maj....
OllonborreHerr Stenknäck och GrönfinkenAroniaBuster bus..Bästa kompisarA med Buster som har blivit 6 månaderSystrarna DreamHomeMunkeröds floristutbildningLisebergs blomsterpraktBäcken med dämmet och bastun ute i skogen kallad "Surpen"Fina sipporTant Koftas fina affär..Hundstigen i vårskrudHerr BofinkFru RödhakeNär humlan flyger, ser det ut som han hänger där i luften

Oj, vilka dagar vi har...helt underbart är det. Här har vi varit ute på en hel del skojiga saker..


Trädgårdsdagarna på Liseberg var en av dem..det var som vanligt MYCKET folk, många bar på kassar och jag tror kommersen var god. Mycket roliga och fina saker och växter finns det att köpa. Dream Home blev utvalda till vackraste monter, de var de värde, de är så duktiga tjejerna, som för övrigt har sin butik här i Kungälv..Grattis säger jag!


Även Mia Maräng hade en fin monter, hon håller till i Jörlanda.


Begränsade mig till två bergvallmor, min finaste har gått hädan i vinter..denna var vad jag kunde se lite mer åt violetta hållet istället för den himmelsblå som jag har haft i många år. Den bestämde sig helt enkelt för att inte komma upp i år, har dock en liten blå till som jag hoppas kommer sig! Tre vackra glasklockor i olika blåa nyanser fick också följa med hem..de skall få hänga i mitt nya VÄXTHUS, ja, ni läste rätt, ett växthus kommer att byggas upp här i Torp, grunden är gjord, bara resten kvar..Vi lurar på lite olika lösningar för att förankra det..tips mottages tacksamt..gjuta plintar är ett förslag. Det kommer att bli 11,4 kvadratmeter stort, och är inget varken lyxigt eller exravagant...men så kul det skall bli..Vi skall lägga plattor och odla i stora zinkbaljor som jag har. En liten grupp där man kan sitta och njuta måste också få plats..Rapport kommer när det är klart.


Vi har även varit hos våra kompisar som har en härlig bastu vid en bäck i skogen. Där är helt underbart skall ni veta..har nog berättat om det tidigare..


Ett besök hos en kompis vars kompis tar mot kött för rökning hann vi också med..älgkött lämnade vi och det blev väldigt gott. Han och hans familj har får, lamm och vackra hönor..och som tur var så var kameran med, de var så fina.


Det har väl inte undgått någon att Stenknäcken är min nya favorit, jag tycker han liknar en papegoja.Snygg är han tycker jag! men han ser lite tyken ut förstås.


Den lilla baggen är en ollonborre som hade förrirat sig ut på vårt soltäcke..väldigt speciell ser han ut.


Tant Kofta har haft garnförsäljning i sitt växthus och hon kommer att ha öppet alla lördagar i maj. Egenfärgade garner i de mest fantastiska kvaliteter och färger...hon är såå duktig! Gå in på henne blogg så får ni vägbeskrivning om ni vill besöka henne.


Ha det nu så gott tills vi hörs!


Torprosen

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Oj, vilken bildvisning. Tappar nästan andan. Du har fångat insekter och fåglar i en massa fina positioner. Det är en fröjd att titta in hos dig. ha dé!

Mia stickar sa...

Alltid lika fina fantastiska bilder!

Viola sa...

Mange fortryllende bilder på rekke og rad!! Badstu ved elven hørtes også fortryllende ut, om det er en slik man kan sitte i? Og ikke for å røyke kjøtt i.. :)
Jeg elsker nemlig badstuer, men er der alt for sjeldent!

Ha en god helg! Klem fra meg! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, så mycket fina bilder igen, jag blir alldeles sjuk och inspirerad och allting på en gång.
Njutbart alldeles.
Tant Kofta verkar vara ett kul och trevligt ställe.
Så roligt att få ett växthus, jag hoppas det kommer en och annan bild därifrån också!
Agneta kram

Norr om Köpenhamn sa...

Härliga bilder! Man kan inte annat än att tänka vår och sommar :o)Äntligen är vi mitt i det ;o)

Ha en fin dag!
Kram, Ulrika

Stenhålt sa...

helt ljuvligt, älskar den lille spjuvern som såg ut som en gremlin efter ollonborren. superfina kort!

Glädjekällan sa...

Vilken bildkavalkad!
Vad många olika fåglar du har i grannskapet.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta