söndag 22 maj 2011

Ack Värmland du sköna...
Maskros med bärfis!Hackspetten ser ut som om den har tänder!! Det är mat!
Lila skönhet!!

Vissen skönhet!


SkräddareMaken på väg att fiska, han syns knapptSer ni bäverhyddan längst till höger?Lilla blåvinge..

Förra helgen var vi uppe i Värmland ett gäng och hade vedhuggarhelg...det innebär att vi hugger ved för kommande vinter till vår gemensamma jaktstuga..Att komma till denna primitiva stuga där det inte finns varken vatten eller el är så härligt, vi njuter i fulla drag..vatten hämtar vi i en källa med kristallklart vatten, det vi använder till disk osv hämtar vi i sjön..Det finns en solfångare som är kopplat till ett batteri så lite ljus finns det, men för det mesta så använder vi levande ljus..


Det finns så klart ingen trädgård utan naturen är helt inpå stugan. Det är på ett sätt lite befriande, för varje liten blomma eller insekt blir väldigt speciell och jag går på jakt i närmiljön med kameran...Vi fiskar, eldar brasa och bara ÄR när vi är där...sedan är det jätteskönt att komma hem till civilisationen igen..


Väl här hemma igen så är trädgården så klart i centrum för kameran igen...och naturen runtomkring.


Denna helgen har vi mest bara fixat med saker som måste vara klart innan måndag då min man skall in och operera sin hand...hoppas så klart att allt går bra för honom.


Vi har fortfarande besök vid vårt fågelbord, det har utökats av större hackspett, kul...har aldrig sett den på så nära håll förut.


Lisebergs trädgårdsdagar så köpte jag två bergvallmor...dottern fick den ena för att hon körde, den var blå...men min är lila..visserligen väldigt vacker ....men inte himmelsblå. Vet inte om denna sorten är vanlig då jag har aldrig sett den förut..


Ha det nu så skönt tills vi ses nästa gång!


Torprosen

5 kommentarer:

Viola sa...

Såååå herlige bilder du viser frem her!! Maskrosen.. og blomstene! Og fjellet med vannet--for det er en type fjell? Ja-- og jeg ser både maken din og beverhytta! :) Hvilket herlig turområde.. og den hytta du beskriver.. slik liker jeg det også-- akkurat slik-- med vann du må hente fra bekken.. og uten elektrisitet.. lengter.. lengter.. :)

Superflotte bilder!! :)

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Oj, vilka härliga bilder och vilken vacker natur !
Den lilla Blåvingen är så fint fångad....
- Ha det så bra !!!
Hälsar Farbror Henning...:o)

Gardenhouse sa...

Vilken härlig stuga att komma till då allt är olikt hemma! Måste vara totala avkoppling att komma till. Vackra bilder på vår sköna natur och djur, hackspetten med tänder... den va kul:) Kram Sussi

Camillas Foto sa...

Det låter helt underbart att vara så nära naturen!

Ha en skön helg
Kram

Tant Otteskrufv sa...

Jag gillade särskilt bilderna av daggkåpekrypet och skräddaren, men de andra var också härliga att titta på.Grattis till bergvallmon!