söndag 17 juli 2011

Semester i vackra Norge..
Ja, då är man lyckligt hemkommen från en tripp till det vackra grannlandet Norge.

Ålesund-Geiranger med Hurtigruten var målet för denna resa, och trots lite regn både på uppvägen och hemvägen så fick vi ett par fantastiska dagar med sol. Det var våra kompisar G och G som "lurat" med oss på denna bussresa. Det var första gången som vi har varit på en bussresa men det var väldigt trevligt, alltid kul att träffa nya människor och det var dessutom väldigt välorganiserat, bara att hänga med...

Ålesund är en riktig pärla där den ligger på Norges västkust. Vackert så man smäller av.

Vi hade dessutom tur för det var båtfestival med mycket folk och härlig jazzmusik av duktiga musikanter ute på en pråm i vattnet.

Hurtigruten är en linje som går från Kirkenäs i norr till Bergen i söder, elva båtar trafikerar denna linje med ett stopp om dagen i vardera färdriktningen på varje ställe den går in på. Den är nästan lika stor som en Danmarksfärja och här kryllar det av utländska turister från alla länder.

På tal om utländska turister, bilden med den STORA, STORA båten som ligger i hamnen är en lyxkryssare från Tyskland, den tar 2.500 passagerare, det ni..där ligger Hurtigruten i lä..

Vi hade en härlig tur mellan Ålesund och Geiranger, det är så otroligt vackert att man nästan får nypa sig i armen. Därefter åkte vi över bergen till Beitostölen, sedan hem igen.

Semester är skönt och dagarna bara går...tänker på alla projekt jag har "det skall jag göra på semestern". Vi får väl se vad det blir..Imorgon skall jag och mitt barnbarn A åka och köpa present till henne, hon fyllde 10 år när vi var iväg..får se vad vi hittar.

Som ni märkte så blev det inte en enda blomma denna gången heller...men NÄSTA gång så..kameran är full av fina blomster...

Kram

Torprosen

5 kommentarer:

Kristina sa...

Vilka otroligt fina bilder, jag förstår att ni har gjort en intressant resa.

Hälsningar,
Kristina

Snäckskalsdalen. sa...

Ååå, jag älskar ju Norge och vi var ju där för ett tag sedan men jag är alltid beredd att åka igen och du har tagit så fantastiskt fina bilder från er resa!

I Ålesund är det fantastiskt vackert!

Agneta kram

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Hejsan Torprosen.
- Fantastiskt fina bilder från vårt grannland i väster. Måste ha var kanon att åke med Hurtigrutten.
- Har själv länge drömt att få åka några etapper, får se om man hinner med det innan man blir inlåst för gott på Hemmet.....
- Ha det så bra i väster !!!
Hälsar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)

Gardenhouse sa...

Men vilka bilder, vilken resa... Så vackert!
Vi ska fara till Trondheim i nästa vecka, det är nåt år sedan jag var i Norge senast. Efter detta inlägg- super sugen!
Fortsatt skön semester,
Kram Sussi

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Vilka vackra bilder på ett vackert land. Kramar från Maria