onsdag 19 oktober 2011

Liten, större, STÖRST..

Nu när trädgården gått i ide så får vi hitta annat att titta på och ni har väl vid det här laget förstått att jag gillar fåglar! Det finns ju en del olika fåglar: stora och små..och mittemellan..Skall börja med att visa de största som finns..nämligen strutsar,,ja ni hörde rätt! Strutsar, har vi nämligen här i lilla Romelanda, fyra stycken.
De går i en inhägnad som ligger tvärs över dalen där jag bor. Vi brukar promenera med hunden där ibland och jag har många gånger tänkt att fotografera dessa STORA fåglar..Nu blev det äntligen av. Vackra är de inte, men fina fjädrar har de. Rätt så nyfikna också..sedan har vi de små fåglarna, där är väl favoriten den lilla söta rödhaken, titta på de små pinnarna till ben..visst är den söt? Sedan har vi de där kråkfåglarna som på sitt sätt är rätt fina fast de anses väl inte vara de vackraste arterna vi har. Den här han satte sig helt nära och började nästan sjunga eller kurra eller vad man kan kalla det, kul så det ut iallafall..
Lite fina höstlöv skadar väl aldrig och en söt katt kan vi väl stå ut med.
Nästa gång skall ni få se ett fint brudpar som jag fotade för ett tag sedan, det ni!Bilden dålig men vill visa vilken krigsdans han utförde för oss.


Må väl önskar Torprosen

7 kommentarer:

Gemma Wiseman sa...

A lovely series of photos! The ostrich looks very handsome and love how you included a cat photo among the other birds! And delightful Autumn leaves too!

marit´s,,, sa...

He he strutsen er rar , artige og fine bilder.

God helg Marit.

Lena Börjesson (Liisanantti) sa...

Vilka fina ögon denna stora pippi har ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Vackra bilder, alla bilderna är vackra, men rödhaken bara älskar jag, den är så älsklig och inte blyg, den är som en lite sällskapsfågel! Med pepparkornsögon!
Agneta kram

Susilull sa...

Häftigt att ha strutsar som "granne"!
Och finns det en sötare fågel än rödhaken?!
Min lilla favorit, vi har en trogen rödhake som huserar i vår trädgård sen ett par år, hur gamla blir dom...?

Ha en skön helg!

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Hejsan Torprosen.
- Härliga bilder på alla "flygare" !!!
Men Strutsarna flyger väl kanske inte. Men springa kan dom....
- Katten och höstlöven är ju också fina. Naturen exploderar i färger nu. Även om vädret kan kännas lite grått.
- Ha en fortsatt trevlig helg !!!
Hälsar Farbror Henning och Blondin-Ida...:o)

RainyNight sa...

Hej där! Undrar om du inte har varit och hälsar på min systers och svågers strutsar. De bor i det vita huset på höjden, Ryr, och har strutsar. /Liisa