fredag 20 april 2012

Stora fåglar....
Våren har gjort ett litet uppehåll, det är kallt och blåsigt. Vitsipporna i backarna står och huttrar och drar ihop sig. De vill inte alls vara så där underbara som bara de kan vara. De och jag läääängtar efter värme!! I söndags fick jag rensat ett par rabatter, men det var både kallt och klabbigt..så efter ett tag gav jag upp. Minsta motståndets lag ni vet! Föreslog maken att vi skulle åka ut till syrran som har sommarstuga på Rörtången..solen sken trots isvindar. Sagt och gjort, tänkte lite bakslugt att man kan ju alltid gå ner på stranden och se om det finns några trevliga fåglar att plåta..Så medan syrran kokade kaffe gick vi ner på stranden. Det enda i fågelväg jag såg var en fiskmås och de har jag ju sett förr. Lite ilandflutet skräp låg där på stranden, så sorgligt att se tycker jag..Så vi vände och skulle gå upp till stugan och kaffet när jag fick se något i skyn. Inte var det vanliga fåglar precis, de var lite för stora och färggranna för det. Nä, det var  SKÄRMFLYGARE eller vad de heter, de där stollarna som slänger sig utför bergstup och sedan hänger där i uppåtvindarna hur länge som helst. Det var en underbart härlig syn måste jag säga, klarblå himmel och så dessa färggranna ekipage. Som mest var de fem st som var uppe och flög, de hölls sig runt det branta berget ovanför stugan, nu hör det till saken att där i det branta berget finns det ett korpbo, och det märktes tydligt att de var irriterade på skärmflygarna..som mest var det sex korpar som kretsade runt dem. Vi drack kaffet utomhus i lä så jag hade dem snett ovanför mig hela tiden, inte så trevligt mot de andra att sitta där och fota...men, men..det stora problemet var att det blev ca 500 kort, svårt att välja kan jag säga.tycker de två korten där det ser ut som om den ena skärmflygaren landar på den andres "tak" är roliga  SÅ, NU BÄR DET AV UPP I DET BLÅ!!
Kram!
Torprosen 

9 kommentarer:

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Tänk vad läckert att flyga omkring där uppe. Fast det skulle jag inte våga :)
Önskar dig också en härlig helg kram från Maria ♥

Mia stickar sa...

Vilka vackra bilder! såna "fåglar" är det inte så gott om här uppe!

Höstanemon sa...

Hej!
Vilka fantastiskt fina bilder! Och de här "fåglarna" gillar jag! Jag log lite år bilden som är nr 7 från slutet - det ser ut som ett ansikte... öga, öga och mun (tyvärr inte så glad)... tänk som det kan bli!
Ha det så bra!
Hälsningar Höstanemon

Bibban sa...

Kände nästan att det var jag som flög däruppe.Hej föresten Bibban heter jag, har en blog som heter torparbloggen, Just nu letar vi efter rosor till en rabatt, och helt plötsligt hittade jag dig så kul. Hit vill jag koma tillbaka
Kram Bibban

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Ja det var rejäla "fåglar" du lyckats fånga.....
- Snygga bilder med de färgranna skärmarna mot den mörkblå himmelen. Det ser riktigt somrigt ut !!!
- Ha det så bra på den sidan av landet !
Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

Randi sa...

Såna där stora fåglar har vi massor av här...och jag älskar dem. Men...jag vågar faktiskt inte testa själv. Och visst är det vackra fåglar, det bevisar ju dina bilder!
Kram Randi

Norr om Köpenhamn sa...

Ser underbart ut där uppe i det blå. Men jag vet i sjutton om jag skulle våga! Kanske tilsammans med ett proffs ;o)

Visst är det härligt med utefika så här års! Jag bara njuter av det till fullo....
Njut at din tisdag!
Kram
Ulrika

Viola sa...

Det er ikke bare meg som har vanskeligheter for å velge altså.. ;) Flotte bilder.. og disse der oppe kunne nok få følelsen av hvordan det er å være fugl kanskje, en stund.. Jeg hadde aldri turt det der da.. :)

Ha fine vårdager! :)

Lotta sa...

Hej svejs.....Vi har ett berg ner vid lantbruksskolan ut mot Fjällbacka som det brukar vara sådan här bamsefåglar Här kan du kolla på min blogg.Jag älskar att fota sådana.http://lotta-hippsomhapp.blogspot.se/2011/09/nagra-glidflygare.html
Dina bilder är riktigt somriga och vackra.Stackars korpar som blir störda i sitt ruvande.
Ha det toppen. Vi fikade också ute i lördags när vi var på Orust.
Kramizzzzar i massor