onsdag 22 augusti 2012

Koberg och Kinnekulle...

Ja, jag kör på med våra semesterturer, något skall man ju blogga om eller hur. Älskar ju att fota så varav hjärtat är fullt...här kommer bilder på både djur och växter..


Sista lördagen på semestern så bestämde vi oss att göra en liten utflykt. Kinnekulle är ett favoritställe, så dit ville vi, men P tyckte även att vi skulle ta lite småvägar dit via Koberg..där finns det dovhjortar både i hägn och vilt.Sagt och gjort, fikakorgen i baksätet och iväg.. Inte så långt från  Koberg såg vi först en flock hindar på ganska långt håll, de gick och betade så fridfullt, men så kom det en bil ganska nära dem och de flyttade sig väldigt snabbt undan. De är ganska skygga och gillar inte när man kommer för nära. Vi fortsatte och plötsligt bara vimlar det av hjorthorn på ett gärde..hjärtat började slå lite snabbare, vi svängde in på en grusväg som gick parallellt med dem..de såg oss såklart , så det fick bli snabba ryck med kameran ut genom fönstret..ojoj vad kul det var att se så många vackra djur.. tycker de korten där man bara ser hornen är lite kul, några av djuren hade någon typ av sändare på sig i något syfte.Men dessa vi såg var alltsa inte i hägn utan i det fria.. Har läst lite om dovhjortar på nätet och det verkar som om de håller sig  på ganska begränsade platser. När vi sett dessa vackra djur fortsatte vi och rätt vad det var såg vi ett vildsvin ute på en äng. P ville se om han kunde komma närmare djuret så han  gjorde en sväng runt grisen så att han kom ovanför det på en kulle. Han fick med sig kameran så dessa kort på grisen har han tagit. Det var riktigt spännande.. färden gick vidare till Kinnekulle och första anhalt var Falkängen, där finns otroligt mycket fint att titta på ..ett hjärta på pinne fick följa med hem. Vidare åkte vi runt och tittade på kalkbrottet och Säteriet. Efter det bar det iväg till Spiken där vi käkade en god lunch. Sedan blev det Läckö slott, åhh vad det ligger vackert vid Vänern. Det jag gillar mest på slottet är så klart slottsträdgården, bara ÄLSKAR när jag ser hur fint de blandar blommor och grönsaker! Vi gick ner mot hamnen och där på relingen till vikingabåten som de har som turbåt så fick jag se de mest förtjusande små svalungar som satt och väntade på mat av mamma!( eller pappa) Supersöta var de iallafall! Sammantaget en härlig dag hade vi!
Ha det gott!
Torprosen

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Fina bilder! Har varken sett hjortar eller vildsvin! Här har vi bara ren och tamgrisar!

Snäckskalsdalen. sa...

Fint, ljuvligt och absolut underbara bilder! Vilket land vi bor i!
Agneta kram

Camillas Foto sa...

Hej,
vad kul att se dina bilder från Mandelmanns, där är verkligen mysigt.
Ha det bra
Kram

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Vilka maffiga hjortar du fångat på bild. Kanonsnyggt !
Och svalorna som är så extremt snabba brukar vara nästan omöjliga att fånga på bild.
- Ha en fortsatt bra helg !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

Lotta sa...

Jag har också fotat hjortarna Kolla här
http://lotta-hippsomhapp.blogspot.se/2011/11/pa-vag-hem-ifran-vargarda.html
och här
http://lotta-hippsomhapp.blogspot.se/2011/11/pa-vag-mot-vargarda.htmljag älskar också Kinnekulle.Vi tog ocksåå den turen till slottet och Spiken fast vi tog ju svängen om Hindens rev också.
Var Raijas utställning slut på Hällekis Säteri eller ni kanske inte var där.Ni var ju vid kalkstensbrottet.Säteriet har ju en underbar trädgård också.
Ljuvliga bilder allihop. Svalorna är jag riktigt avizz på för de är så jäkla snabba och nästan omöjliga att fota.Du är suverän.
Kramizzzzzz

Norr om Köpenhamn sa...

Tusen tack för din fina kommentar om butiken :) Ja, det känns fantastiskt att äntligen vara igång.

Jag tycker också om när man blandar blommor o grönsaker. Har försökt göra det i mitt grönsakland också. Blir en härlig blandning av färger!!

Må gott denna tisdag!!
Kram
Ulrika