torsdag 16 augusti 2012

Mandelmanns mm..
Vackert hus i RörumKnäbäckshusenEnsamma trädet på nära håll


Min goa manKivik


Ensamma trädet nattetid

Apotekarns trädgård
Skillinge

Brantevik

BosjöklosterHär kommer utlovade bilder från Mandelmanns trädgård bl.Vi bodde som jag berättat i Rörum och nästan granne med Mandelmanns Trädgårdar. Vi promenerade bort och det första vi såg var två stora suggor med en massa ljuvliga kultingar av sorten Linderögrisar. Kan man bli kär i smågrisar? JAAA det kan man, de var bara helt underbara. Tog hur många kort som helst på dem! Hela stället är så jättecharmigt, lite tufsigt men helt underbart Här ser man att det bor människor som jobbar och sliter med sitt företag. Man får nästan känslan av att vara i ett sydligare land. Det finns höns och änder, får och några kor. Växthuset är stort och det odlas tomater och gurka där,det är stora land med sallad, lök och blommor. Kafé och en butik där man kan handla deras produkter. Sammantaget ett underbart mysigt ställe.. Ovanför gården ligger "ensamma" trädet, ett hagtornsträd som växer helt själv på en kulle, vi hade den vyn som utsikt från vår trädgård så vi ville gärna gå dit upp. Vilken utsikt vi och fåren hade..fantastiskt!
Vi besökte så klart alla de små fina byar som ligger som pärlband på Österlen. Skillinge (där hamnade vi mitt i en krusbärsfestival), Brantevik, Kivik osv. Simrishamn var som ett enda stort loppis när vi kom dit, så där fick jag väl mitt lystmäte, gud så kul..Apotekarns trädgård fick också ett besök,där träffade vi självaste Peter Englander, en mycket trevlig och vänlig man. Knäbäckshusen var ett annat magiskt ställe, där fanns dessutom en strand som var helt underbar.. På väg hem från Skåne tittade vi in på Bosjökloster, har aldrig varit där tidigare, men det var helt klart värt ett besök. Vackra parkanläggningar och de hade de sötaste hästar jag sett... Mer semesteräventyr kommer!!
Torprosen

9 kommentarer:

Viola sa...

Oioioi, for noen kjempenydelige bilder! =) Nå fikk jeg følelsen av å være på landet, med ender, kyr og blomster! :) Valmuene er bare helt vidunderlige! Og den stranda, noe så vakkert!
Tenk, jeg har ikke badet i sommer!! :/

Koselig å lese og se dine bilder. Jeg har gjort bloggen min privat, så om jeg finner emailadressen din her, så sender jeg deg en invitasjon..

Ha fine dager! :)

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Så mycket vackert du visar och alla djuren ♥ Så härligt
Kram från Maria

Hanna sa...

Ha en fin fredag!
Kram
Hanna

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Jag ser att julskinkorna står på tillväxt. Det gläder en gammal man i öster.
- Kanonfina bilder Torprosen, där nog ensamma trädet och månen blir min favorit. Men jag är ju också svag för Vallmoblommorna !
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Anki sa...

Åh... så många vackra, underbara, intressanta, spännande bilder!
Ser ut som en alldeles underbar semester - griskultingarna är sååå söta - ja inte bara de förresten, utan de andra djuren också... och så alla vackra blommor :)
Tack för rundturen i vackra Skåne!
Ha det gott!

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Ja, vilken härliga bilder från er tripp. Det är så underbart att se den fina svenska landsbygden med alla vackra djur. Ja, inte enkelt att sätta ord på detta men så vackert. Tack för att du delar med dig av din fina resa.
Ha en fin lördag
/Ingemar

Karla sa...

GUD VILKA GOSSIGA GRISBILDER!!! Hälsningar från den myggiga Småland,Karla.

Lotta sa...

Wow, så många fina bilder från skåne, gillar din blogg så hit återkommer jag gärna! Välkommen att kika in hos mig och jag önskar dig en fin helg.
Lotta

Maria G sa...

Vilka vackra bilder från Österlen! Så sköna att betrakta.
Vi hamnade på andra sidan av Skåne på vår semester, inte dumt det heller ;-)
Ha det gott!
/ maria