onsdag 17 april 2013

Sepiafärgade bilder..  

Det här blir ett synnerligen färglöst inlägg...
Förra söndagen var maken och jag på en härlig promenad upp till våra kompisar några kilometer från oss.
När vi gick över ett gärde så fick P syn på en räv som jagade något, jag blev så upptagen med att titta och fota så jag glömde att gå närmare vilket jag kunde gjort, för det tog ett bra tag innan han upptäckte oss. Så ta bilderna för vad de är, en dokumentation! Roligt var det  i alla fall.Vi fortsatte över golfbanan och vidare mot Valler, där finns ett högt berg som kallas för Örnekula, det rasade en del från berget på 70-talet tror jag och tro det eller ej, det växer björkar mitt i "skravlet" som blev. På hemvägen gick vi på ovansidan Örnekula och kommer då fram vid ett stort sandtag. Vet inte vad det är med sandtag men visst är det något speciellt med alla dessa högar av sand, lite öken över det hela. Inte vackert men ändå. Som ni har märkt på många av mina bilder går jag för det mesta ca 10m efter min man, så mycket kort på hans rygg blir det..Det finns ju så mycket att fota på vägen, han bara går och går...ibland sitter han och Tango och väntar om jag kommit allt för långt efter, då händer det att han får en puss, nä inte mig utan av hunden haha..En annan kväll gick vi kvällspromenaden vid Romesjön och hela sjön var inbäddad i ett guldigt ljus. Även här inga mästerkort men ibland kan man väl få förmedla en känsla bara..Sångsvanarna hade det härligt i det sista ljuset på dan. Som ni ser kunde de flesta kort vara gjorda  med ett filter av sepiabrunt.
NU LOVAR JAG ATT  DET SKALL BLI VÅRBLOMMOR med härliga färger NÄSTA GÅNG. Var och smygkikade på Västra gatan i dag och scillan har börjat invadera gräsmattorna där nu,.mmmm underbart..
Ha det nu gott och passa på att njuta av våren nu när den äntligen kommit! Susanne

7 kommentarer:

ulla laiho sa...

Även om du "kommer efter" blir dina bilder fina - som husse med hund, som precis ska gå in genom en ljusportal från den mörka skogen in i ljuset. Och det skimrande ljuset i dina svanbilder är så snyggt och förstärks av vattenytan.

Kungsfiskaren sa...

Hej Susanne!
Härliga bilder och kul att räven fastnade också. Det är ju inte så ofta man lyckas få dessa på bild. Visst är det något speciellt med dessa grustag man kan strosa runt hur länge som helst och fundera.. och fota lite med ;)
Visst är det härligt med alla fåglar som börjar dyka upp hos oss. Nu har verkligen våren kommit. Tur för husse att han får några pussar på promenaden :) Du föreviga dem med flera jätte fina bilder.
Ha en fin fortsättning på veckan!
/Ingemar

Lotta sa...

hallå där nere.
Jasså du har också fått den äran att få fota Mickel. Häftiga bilder.
Visst är det härligt med våren när det börjar spritta överallt.Djuren vaknar till liv och fåglarna har en massa sköna läten för sig när de skall impa på det motsatta könet.
Vi tar nog en tur till Naturumet igen när isen har smält.
Jag gillar dina bilder på sten och sand Skitfina.
Ha det toppen
Kramizzzzzz

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin räv, den ser ut att ha en frisk och fin, yvig svans!
Ljuvliga bilder och färgerna är underbara, men det skall bli roligt med lite mer färger. Om det nu blir nån vår - idag har vi höststorm här och spöregn, det är ingen vårvind och inget vårregn, det är så höstlikt....
Agneta kram

VisaLiza sa...

Verkligen vackra bilder. Fast visst längtar man efter att världen åter skall fyllas av färg! Liza

Anonym sa...

Jaaaa! jag saknar dina fina bilder med FÄRG.
Kram Bosse

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i väster.
- Härligt att se att våren även kommit till den västra sidan.
Underbara bilder på barnen och isen i förra inlägget !
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)