torsdag 4 juli 2013

Dalamidsommar, hackspettar, gräshoppor och lite annat smått och gott...

Som vanligt så blir det lite långt mellan inläggen, men som ni vet så blir det MÅNGA bilder..
I år firade vi en riktig dalamidsommar med allt vad det innebar, med Rättviks spelmanslag och folkdanslag. Väldigt kul att få se det på riktigt och på plats. Vi var vanliga gänget som i år valde att fira midsommar i Rättvik, vilket vi inte ångrar, vi hade jättekul. Vi bodde precis vi Siljan och gjorde utflykter runt om, bla till Tällberg, det finns inte mycket som slår det, såå vackert!
Här är rena djurparken utanför, hackspettar och andra små djurbebisar kryllar det av, de är så söta där de kommer för att äta vid matbordet. Gillar ju att "utreda" i trädgården, min senaste grej är kannor av alla slag som jag planterar i.Dessa hänger jag i mina fruktträd, plötsligt har jag blommande träd mitt i sommaren. Även glaskulor som förut varit flöte har jag hängt i ett träd, fint tycker jag, andra tycker säkert det är konstigt!
Tur att man har barnasinnet kvar eller hur?
Från och med i dag börjar min semester och just i år känner jag att det är mer än behövligt.FYRA härliga veckor väntar, känns underbart! Vi har inga bestämda planer utan tar dagen som den kommer, dagsturer uppåt kusten blir det med all säkerhet!
Ha det underbart där ute! Kramar i massor!
Susanne

6 kommentarer:

Hanna sa...

Härligt med semester och vilka underbara bilder du visar.
Kram
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fantastiska sommarbilder och Dalarna är väl verkligen centrum för midsommarfirande. I alla fall i min tankevärld och dom vackra folkdräkterna, helt underbara. Jag har aldrig varit i Dalarna på sommaren.....men ändå är det ett riktigt sommarlandskap för mig.

Bilderna är så vackra, blommorna underbara och fåglarna mästerverk!

Agneta kram

VisaLiza sa...

Härligt med semester! Otroligt vackra bilder, den ena vackrare än den andra :) Liza

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i väster.
Nu var det länge sedan jag hälsade på här.
- Men vilka härliga sommarbilder !
Hoppas ni får en kanonsemester där borta på er kant.
- Ha en fortsatt bra dag !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Kungsfiskaren sa...

Hej Susanne
Vilka vackra bilder, tänk så fint vi har det egentligen. Bilderna andas en riktig härlig sommarkänsla och det måste vara rätt ställe att fira på i Dalarna. Tycker folkdräkterna är både speciella och vackra såklart. Bilderna på föräldern som matar sina hackspettsungar kan man ju inte annat än att älska som den fågel nörd jag är.
Hoppas nu att du får en helt fantastisk semester!!
Kramar
/Ingemar

Hanna sa...

Hej!
Jag har en liten fråga på min blogg, hoppas att du kan hjälpa mig med den.
Kram
Hanna