torsdag 8 augusti 2013

Semestern slut...

Ja, ni undrar väl förstås om jag har tänkt ha semester i all evighet och gärna för mig. För finare semester än denna vädermässigt får vi allt leta långt tillbaka i tiden till. Helt, helt undebart har det varit. Eftesom vi var ute och reste i våras skulle vi bara ta småturer under semestern. Vi började med en härlig helg ute på havet med våra kompisar  som har segelbåt. Underbart! Vi höll oss runt Tjörn och låg över på Tjörne kalv.
Ett besök på Brännö blev det också, styvsonen med familj hade en stuga där. Vilken mysig ö det är. Visste ni att det är massor av körsbär på ön, lite otippat eller hur? Barn, barnbarn och vi smaskade och åt. Körsbär har det för övrigt varit väldigt gott om i år. Vi har vildkörsbär runt huset och min man har klättrat upp i träden och plockat medan jag nervöst stått nedanför, han är ju inte någon ungdom längre...Även grannen har haft massor av bigarråer som vi även fått ta av.
 Ett par turer till Värmland har det också blivit. Blåbär har vi plockat, inte här i Bohuslän för här har de frusit bort, men i Värmland fanns det massor.
"Hjortsafari" var vi också på med våra kompisar. Hjortar, vildsvin och en älgko med två små söta kalvar fick vi se på vår tur till Koberg. Vildsvin såg vi men det var så mörkt, så korten är inte värda att visas. Däremot så filmade jag dem med mobilen när de gick och mumsade runt bilen, de verkar inte så rädda precis..På ett annat håll såg vi en rätt stor flock, men tyvärr var det en annan "kvällsspanare" som skrämde bort dem. Spännande är det att åka runt på vägarna och få se så mycket vilt.
Mina tjejkompisar bjöd mig till Trädgårdsföreningen och Rosens dag för att jag fyllt år..det blev en jättehärlig dag! TACK!
Som avslutnig på semestern åkte jag och maken ut till Marstrand och gick runt ön, ca 5 km, det kan verkligen rekommenderas. Där fick jag se en fjäril som länge har varit på min önskelista, nämligen Makaonfjärilen, den är en av Sveriges största..Det blev väl inte de bästa bilderna för den var ganska rörlig och flög hit och dit, och med tanke på att det är berg upp och ner så förstår ni säkert att det inte var så lätt, dessutom var den inte så tam som mina fjärilar i trädgården som jag kan kolla på hur länge som helst!
Delar upp semesterbilderna lite så att  ni inte storknar!!
Kram Susanne

Åstol

Kaprifol på Tjörne kalv

Tjörnekalv med utsikt mot Pater nosterTyken ser han ut tycker jag!

Han också!
Mmmmm goda är de och vackra!
Bara vackra!


Fat och kanna som jag fått av mina jobbarkompisar när jag fyllde år.


Hjortsafari på Koberg


  
Älgko med söta kalvarMamma Älg ser allt lite "skran" ut tycker jag!


Nu är vi trötta på den där fotografen och drar..

Fler hjortar


Ett par suddiga vildsvin, men dock vildsvin

Vackert med hästar på en ö ut mot Brännö

Lilla goa MHon älskar körsbär
Kolla läget och huset!

Finns det några krabbor tro?

Kanske kan M få ner stenen i havet om han tar i lite mer!Trädgårdsföreningen

HemmaträdgårdenGrannens hönor och deras tupp Sture gillar våra vinbär..En liten gröngöling som håller till bakom huset.Vackra Värmland

MMmmmmmm

5 kommentarer:

Hanna sa...

Härliga semester minnen du bjuder på både i bild och text.
Ha en fin kväll.
Kram
HAnna

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Halloj i väster.
- Underbara bilder från er kust !
Förstår att ni haft en skön semester.
- Ha en fortsatt bra dag och trevlig helg !!!
Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

Meta sa...

Undrar på att du har varit från datorn så mycket som ni har hunnit med på semestern det ser ju jättehärligt ut och bättre väder än det vi har haft i sommar får vi nog leta efter.
ha en go söndag
kram Meta

Nette Cecilia sa...

Härliga semesterbilfr ,visst var älgen i magraste laget men kul med älgkalvarna ,kram nette

Anonym sa...

Vilka underbara bär. Det vattnas i munnen. Min moster hade ett stort körsbärsträd som vi ungar fick klättra i och plocka. Det var toppen.

Ruth i Virignia