söndag 8 februari 2009

Trädgårdstorsdag....

Har till min glädje sett att det är en utmaning där alla som vill, kan visa sina trädgårdsdrömmar på torsdagar i Februari. Så sugen som jag är på att komma ut och börja påta och plåta i trädgården så passar det alldeles utmärkt. Det är bloggenhttp://mittval.blogspot.com/ som utmanar alla som vill vara med.
Och det vill man!!
Det värsta blir att sortera upp alla bilder, men jag har bestämt att börja (eller fortsätta från förra inlägget) med vallmo, det är en av favoriterna! Vad är det man säger underbart är kort, och det är blomningen på vallmo med, men vilken magisk tid det är.
Visar här den röda jättevallmon, papaver orientalé.

Nackdelen med denna blomma är att den vissnar ner efter blomning så man bör ha annat som kommer upp efteråt.

Det är kul att leka lite med skuggorna.Nästa vallmo som jag älskar är Blå bergvallmo, meconópsis betonicifólia. Mitt exemplar fick jag av min mamma som skulle flytta närmare oss och redan ett år innan hon flyttade så fick jag den. Den blommar lite längre än den röda och vilka blommor och vilken färg, den är helt osannolik kan jag tala om.

Himmelsblå med sidenaktigt glänsande blomblad.

När denna vallmo blommar, då ser inte min man mycket av mig på kvällarna kan jag säga . Går där och tittar och njuter och tar kort så fort jag får en chans, alla som kommer på besök släpar jag bort till min vallmo så att de kan få beundra den....
Vi är allt lite knäppa vi som gillar detta med trädgård eller hur?
Det är något nästan overkligt med en blomma som har en sådan färg eller vad säger ni ?
Alla som ser den säger samma sak.
ÅHHHH vad fin...


Det sägs att blå bergvallmo är svår och jag måste tillstå att jag har försökt många gånger innan jag fick mammas. Att det lyckades beror kanske på att den var så pass kraftig när jag fick den. Den står i halvskugga i en rätt mager rabatt, så den är inte så bortskämd!!
Ha nu en skön torsdag och gissa om jag återkommer med mer trädgårdsbilder!!!

Kanske blir det akleja, liljor och pioner som också är mina favoriter, men vilka blommor är inte det förresten!
Kram
Torprosen

3 kommentarer:

Höstanemon sa...

Åh, vilka härliga kort! Jaa, återkom gärna med mer underbara, blommiga, avudsjuksframkallande kort från din trädgård.

Ha det så bra!

Creations by Lisa sa...

Ja visst är vallmon vacker, så skir och färgstark. Den blåa är ju helt fantastisk förstår att du är stolt över den och släpar dit alla som kommer :-)
Kram Lisa

Torprosen sa...

Visst är det härligt med vackra blommor! Det är balsam för själen!
Kram
Torprosen