tisdag 24 februari 2009

Vanor och ovanor...

Har fått en utmaning av Tant Kofta , där man skall berätta om 8 av sina vanor/ovanor.

Vadå vanor/ovanor. Det har man väl inga!!!

Fy vad svårt, gillar inte att analysera mig själv, man får reda på så många obehagliga sanningar då, men jag får väl försöka.

Börjar väl med att jag är en obotlig hönsmamma, både hemma och på jobbet.

Oroar mig hela tiden om mina nära och kära är ute på vägarna och kör. Hör jag en ambulans eller brandkår börjar jag tänka på var de är. Vill gärna att alla skall må bra osv..

Likadant på jobbet, fixar och donar för mina jobbarkompisar, hör till saken att jag är receptionist så det ligger väl i jobbets natur.

Är dessutom stora syster så ni fattar själva!!

Vad finns det mer att berätta om mig, jo jag älskar inte att städa. Tycker det är underbart när det är gjort men hittar alltid på något roligare att göra istället!!Är en obotlig samlare, jag samlar på det mesta som jag tilltalas av.

Keramik, tenn, vackert porslin, korgar, färgat glas, vackert garn som jag kan sticka av, vackra smycken, ja listan kan bli pinsamt lång.Älskar att drömma om att en dag få återkomma till Provance, var där kort för många år sedan och blev blixtkär!

Tyckte så mycket om lavendelfälten och de mysiga små byarna med vacker keramik och underbara tyger. Hoppas och tror att det blir så, tänk att få bo i ett litet hus i en by, gå ner på den lokala marknaden och handla grönsaker, frukt och blommor, suck....

Kan också dagdrömma om min fantastiska trädgård som jag en dag skall få till(tror jag).

Gärna i engelsk stil med stora maffiga planteringar, mycket rosor och lavendel så klart!

Kan se mig ligga där i vilstolen och dricka lemonad!

Har pinsamt mycket tyger på mitt syrum som jag tror att jag en dag skall förvandla till kuddar gardiner och andra fantastiska saker, men tyvärr så samlar symaskinen mest damm nuförtiden.


Glömde att jag samlar på bak och kokböcker med, de använder jag faktiskt ibland, gillar att baka och laga mat. Det uppskattas av maken!

Min kamera har nog blivit den som har tagit över tiden tror jag, jag kan fullkomligt gå upp i att plåta blommor, träd eller byggnader i det oändliga, timmarna bara försvinner, så ni förstår väl nu att jag inte hinner med att vare sig städa eller sy, det är ju så himla roligt att fotografera.

Kom på i sista minuten att drömma och dagdrömma är ungefär samma sak, så här kommer en till.

Gillar inte att slänga saker, vilket är ett problem både för mig och min omgivning.

Så det var väl 8 vanor/ovanor. Vet inte vilka jag skall utmana så jag slänger ut den här utmaningen till er som eventuellt läser min blogg, jättekul om någon hakar på , det var ju inte så farligt!!


OBS!!Bilderna har inget med mina vanor att göra, mer med ovanan att ta kort på allt fint jag ser!
Tjingeling!

Torprosen

4 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Det tycker jag var en bra beskrivning. Det är inte bara familjen du pysslar om. Du är en bra vän och kompis!
Hej fr. Koftan

fale artut sa...

Ja, nu tror jag att man vet lite mera om dig! Jag tycker att det är spännande att läsa "utmaningen", de blir SÅ olika! Du tar fantastiska foton, härliga att se!
Tack, tack! Gick städningen bra?

Torprosen sa...

Tack go´vänner!
Det värmer mitt hjärta!
Igår städning, idag nöje=loppis.
Kram Torprosen

Mamma C sa...

Halloj och tack för titten hos mig. Med en gång fick jag veta lite mera om dig. Ha en bra ny vecka.
Kram Mamma C