söndag 22 mars 2009

Vårresa, för ett par år sedan...

Det är ju så att vissa saker kommer man ihåg, och detta är en mysig resa som vi gjorde över en helg för några år sedan. Det var hemslöjdsgänget som drog iväg. Kompis I-M har en sommarstuga i Halland, närmare bestämt i Särdal som ligger norr om Halmstad. Dit styrde vi vår färd.

Vi började med att besöka Nordgården som ligger i Billdal, jättemysigt ställe för er som inte varit där. Det finns blomsterbutik, fik, bageri osv. Bra början!

Sedan fortsatte vi till Särdal via småvägar, detta måste ha varit i maj för äppleträd och syrener blommade, rapsfälten lyste gula, ja ni vet det var så där vackert som det alltid borde vara.

Vi installerade oss i stugan, åt gott och hade det allmänt mysigt.
På vår morgonpromenad fick jag se något jag aldrig sett förut, nämligen : Strandtriftängar......
Har aldrig sett något liknande varken förr eller senare, helt ljuslila så långt ögat kunde nå.

Tänk er detta och så ett vackert hav. Underbart!
Om ni har möjlighet så måste ni försöka uppleva detta en gång, trift är vanligast på västkusten!
Efter långa och härliga promenader i omgivningarna med mandelblom, violer och gullvivor på näthinnan for vi iväg till Särdals kvarn som ligger någon kilometer bort. Där kunde vi köpa jättegoda marmelader och god saft som är gjord på orten.

Diverse keramik, och konsthantverksbodar hann vi också med innan vi styrde kosan hem mot Kungälv igen. Visst är det härligt med minnen, särskilt sådana här trevliga....


Ny vecka och lite närmare våren...
Kram Torprosen

6 kommentarer:

fale artut sa...

Så underbart härligt! Tack!

Höstanemon sa...

Hej!

Ja, det var verkligen en underbar resa. Och massor med fina kort blev det också. Även jag har en del bra kort sparade och fina minnen. Men det som gav störst intryck var absolut det enorma hav av trift. Jag har heller aldrig varit med om det, varken tidigare eller senare.

Ha det så bra!
/Höstanemonen

Tant Kofta sa...

Eftersom jag bangade den resan ser jag fram emot en ny.
Hej fr. Koftan

Torprosen sa...

Ja, vi får nog försöka att få till en resa igen, synd Fale att du bor så långt bort, men du får njuta av bilderna! Kram Torprosen

Katta sa...

Vilka vackra bilder och så underbart det ser ut med de blommorna, även styvmorsviolen.Får nog ta en tur till västkusten snart det var länge sen sist. Kram Katta

Torprosen sa...

Tack Katta, ja det kan verkligen rekommenderas, man glömmer aldrig synen! Kram Torprosen