fredag 7 september 2012

Värmland, vargar, blommor och blader..

Förra helgen var det dax för vår obligatoriska helg omkring första september.
Riktigt mycket svamp finns det i år, det är sååå kul när man går där i skogen och det lyser gult vart man än tittar..jag blir lätt hysterisk när jag hittar svamp. Tror nog att någon skall ta dem ifrån mig, för jag blir alldeles tyst och bara plockar frenetiskt...Även lingon finns det gott om, så det fick vi också med oss hem, mmm.. rårörda lingon visst är det gott? Som ni säkert har hört förut så ligger vår stuga 5 km rätt in i skogen. Det gör ju att det finns gott om djur runt stugan. Vargar vet vi att det finns i området, särskilt för ett antal år sedan, då vi tom blev av med vår hund som en vargflock tog. De kunde spåra att det var 4 vargar som tagit den. Det är ca 13 år sedan.. Detta berättar jag för att förklara att jag är lite rädd för dem, kanske lite löjligt men så är det. Förra fredagen när vi kom upp till stugan och höll på att packa upp hörde jag ett yl utanför och sa åt de andra att lyssna , jodå de andra hörde det med, strax utanför stugan, det upprepades 2 ggr till. Vi såg inget men det kändes lite läskigt tyckte jag..nåväl vi plockade våra bär och svamp under dagen en bit ifrån stugan. På kvällen sitter vi alltid utanför stugan vid en stor brasa och grillar, så även denna kväll. Vi sitter där och det är så vackert med brasan och jo, det är fullmåne med...då hör vi hur en varg börjar yla alldeles i närheten, den får svar tvärs över tjärnen. Detta upprepas flera gånger under kvällen och det är så klart fantastiskt att sitta där och uppleva detta. Det som fick mig att inte vilja gå till mitt vanliga svampställe på kullen bredvid stugan,det var att när elden nästan falnat då vi hörde först en varg yla igen och en annan svara och därefter hördes en hel flock på minst 4-5 som ylade......ja, vad säger ni? Inte alla som får uppleva detta!  Färsk vargspillnig fanns strax ovanför stugan och några dagar gammal fanns på vägen precis utanför. Visste ni förresten att vargar äter lingon, det syntes väldigt tydligt.Några bilder på vargen har jag så klart inte, (på spillnigen har jag, men besparar er det) men många andra bilder blev det som ni ser.

Nu något helt annat! Blommor ligger ju inte helt otippat mig varmt om hjärtat..Inte långt ifrån där jag bor finns ett ställe som heter Skårbys gröna lyckor, det ägs av en jättetrevlig tjej som säljer plantor som hon själv driver upp, företrädesvis perenner. Hon har en fantastisk trädgård som hon generöst låter kunderna gå runt och njuta av. Så varsågoda. Njut ni med.. Sist kommer lite bilder från min egen trädgård!
Ha det så gott önskar TorprosenKul att vända på en bild och få en kanin eller vad fantasin  får det till.

Skårbys Gröna LyckorVår trädgård och skogen ovanför oss

10 kommentarer:

Caroline Ekeberg sa...

Hej, jag undrar så.. Hur får jag tag på dig? Någon e-mail adress jag kan skicka till? Vill så gärna fråga en sak. Vansinnigt vackra bilder.. Vansinnigt! Du fångar det man älskar med solens strålar.. Tack för detta!

Vänliga hälsningar /Caroline
caroline_ekeberg@hotmail.com

Viola sa...

Huff å huff, noe så sørgelig, at dere har mistet hunden der, tatt av ulven! da hadde nok jeg også følt meg ganske redd og lita.. og vet ikke om jeg kunne ha tilgitt den biten der.. :/

Og jeg har aldri hørt ulvehyl ute i det virkelige liv (bare på tv), det måtte være både nifst og spennende! Men stakkars hunden..

Det var skikkelige ting du har opplevd, og for et vakkert sted dere har hytta!! :) Kjempeherlige bilder, hvert eneste ett! Jeg bare satt her og NØT!! =)

Klem fra meg! :) og god helg forresten!

Viola sa...

Glemte å si.. bildet med refleksjonen av bergkanten i vannet, skaper figurer, er ikke det kult?! Jeg bruker også ta slike bilder, men har ikke blogget noen ennå.. :)

Hanna sa...

Så fina bilder.
Kram
Hanna

Mia Maräng sa...

1Hej Söta!
Men hua mig jag hade nog varit väldigt rädd om jag hade haft varg så nära. Måste vara helt fantastikt att få uppleve det. Dina bilder är helt underbara. Kan man få låna några och så klart länka till din blogg? Tyckte väldigt mycket om den med kantarellerna. Må så gott och hoppas vi ses snart.kram

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Wow, vilket inlägg, helt makalöst!
Det är väldigt sorligt att ni blev av med er hund. De känslorna går säkert aldrig ur även fast det är länge sedan. Men visst är det fantastiskt att ha både vargar och alla andra djur så tätt inpå knuten. Ni har ett riktigt paradis där uppe. Bilderna är helt underbara som vanligt.

Hmm, har du tid och lust så får du även skicka mig ett mejl.

kungsfiskaren@gmail.com

Må väl
/Ingemar

Mia stickar sa...

Vargar har vi bara enstaka kringstrykande, inga bofasta och inga flockar och det är jag glad för! Det skulle vara mäktigt att höra men jag har som du lite skräck för vargar. Vi har dock en del björn här och de skrämmer mig också! Vi har ju två hundar så jag förstår hur det känns att bli av med en!
Som vanligt helt fantastiska bilder, ögongodis!

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Halloj i väster.
- Vilken upplevelse att få uppleva varg på så nära håll. Men samtidigt skrämmande. Tragiskt med hunden.
- Så mycket fina bilder du visar, man blir helt tagen !
- Ha en fortsatt bra dag !
Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka bilder! Vilka bilder!
Och lingonbilderna älskar jag, för de är så vackert med lingon, så röda, där ute mitt i naturen.
Du är en fantastisk fotograf!
Agneta kram

Lotta sa...

Helt fantastiskt vackert.
Vilken lyckost du är som har en stuga mitt i skogen.
Jag tycker att det är väldigt tragiskt att ni blev av med er hund på det viset.
Jag kan bara tänka mig det själv.
jag hade ju turen att fota en varg och det var väl den gången och aldrig mer.
Vilken underbar trädgård ni besökte.Det kan man kalla trädgård.Jag ser att de har en kopparlönn.Vi har en på G.Den är sagolikt vacker på barken.
Du är helt suverän på att fota.Bilderna är som tagna ur den vackraste trädgårdsbok.
Kramizzz på dig