lördag 24 januari 2009

Kalasvecka....

Den här veckan har inte varit så snäll mot mina ambitioner att banta....
Tisdag var det symöte hos B där fick vi goda smörgåsar och god kaka...
Torsdag var det dax igen, då var det träff hemma hos I-M, underbar fisksoppa med valnötsbröd och vitt vin för den som ville...
Fredag var det kalas hos gode vännen G som fyllde år, två sorters smörgåstårta som inte gick av för hackor, därefter päronpaj och hallonpaj med god sås...
Lördag var det dax att fira makens moster som fyller 85, alla kusinerna bjöd henne på Lökeberg som är ett anrikt pensionat här i Bohuslän, närmare bestämt i Lökeberg. Det är känt för sitt goda smörgåsbord... och gott var det.. äggost blev det som avslutning... så jag vågar inte ens tänka på att ställa mig på vågen.

Tur att inte alla veckor är så här!!!
Vädret är som en ggammal yllefilt, grått och eländigt tråkigt. Då gäller det att pigga upp sig!

Och vad piggar man upp sig med, jo...... loppisrunda och halvareaprisetrunda...

Dagens loppisfynd var : En två meter lång garnvävd matta i underbara färger.

Ett vackert tennstop som skall matcha mitt fina tennfat som står i blåa skåpet.

En söt moccakopp i turkost med guld inuti som passar in i samlingen,( använder dom som "kaffe på maten kopp" när jag har fest).

Ett rektangulärt blått fat som jag har ett ovalt av förut (franskt, svindyrt, köpt i fina affären i GBG)

Tre höganäsmuggar i blått som jag har förut och en förtjusande liten flaska med kork gjord på Stockholms glasbruk, Skansen. Lite grått ullgarn som var fint..

En fin kudde i svart och grått, gjord i ullfilt och broderad. Ett vitt broderat örngott.
En snygg keramikvas som matchar mitt blåa keramik i köket. Som ni förstår så är jag lite kär i blått....

På halva reapriset rundan blev det några t-shirtar, i inte så dyra affären, ett par byxor och en kavaj i dyra affären, oj oj vad pengar man sparar! Man är bra på att lura sig själv i allafall .

Det är ju så många där ute i bloggvärlden som är så in i norden duktiga och kreativa med sina händer, jag tillhör inte de duktigaste, långt därifrån, men jag tycker att det är väldigt kul och det är väl huvudsaken eller hur?

En som är proffs är kompisen Tant Kofta, som jag för övrigt fick en fin award av för ett tag sedan, stort tack, säger jag så länge och återkommer i ärendet när jag lärt mig länka.

Visar lite av vinterns alster, har snöat in på sjalar och pulsvärmare, de är lätta att göra framför Tv:n, gillar ullgarn och mohair i kombination.

Ha en bra vecka!


Torprosen

2 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Kära Torpros!
Jag tycker den där mattan skulle passa mycket bättre hemma hos Koftan.
kramis från Koftan

Höstanemon sa...

Hej!

Vilka fina loppis- och reafynd! Och dina stickade alster är jättefina - de hade jag förmånen att få se i verkligheten på vår träff i förra veckan.

Om I-M läser detta, så tack än en gång för den supergoda fisksoppan!!