onsdag 22 oktober 2008

Vänner.....


Igår hade jag "tjejmiddag" som det ju heter fast man är lite mer än tjej. Visst är det härligt att sitta ett par timmar och bara prata och skratta om än det ena och det andra. Har som tur är många och goda vänner, de känner inte alltid varandra utan vi träffas i små gäng.

Det var Bankgänget som träffades hos mig, vi var arbetskamrater på en bank i mitten på 90 talet och har fortsatt att träffas lite då och då , brukar bli en del jobbprat, vi gör lite resor bl till Skagen där vi har varit ett antal gånger, alltid mysigt. Tack för de underbara rosorna!
Sedan är det Symötegänget, vi har träffats sedan barnen var små och de (barnen)börjar bli en bra bit över 30 allihop. Vi stickar och syr för det mesta och gör en resa ibland, oftast till Stockholm och då går vi på teater samt går ut och äter, obligatoriskt är så klart shopping i Gamla stan.
Sen är det Hemslöjdsgänget, vi träffades på 80 talet när vi var med i styrelsen i en hemslöjdsförening, träffas och pratar och äter god mat hos varandra, mycket stickning och annat prat om olika utställningar osv. Vi har en duktig slöjdare med i gänget som bla blev årets slöjdare för ett par år sedan, gör underbara korgar och mycket annat kreativt. Även Tant Kofta är med i detta gäng , ni har väl inte missat hennes blogg, alltid full av idéer.

Sedan så är det mitt Körgäng, vi träffas inte privat men en gång i veckan på musikskolan där vi är med i en "våga sjunga" kör. Vi har fantastiskt kul ihop, mycket skratt blir det och vi är lika förundrade varje gång "fröken "ger oss en ny sång vi skall sjunga, först är det så trevande, men efter ett tag så låter det så fint så vi blir tårögda. En underbar terapi för själen!

Sist men inte minst är vi ett Kompisgäng som jag och min man har varit med i sedan ungdomens dar.
Vi har mycket kul ihop, bla brukar vi göra en cykelsemester ihop lite då och då , i somras bar det av till Moseldalen i Tyskland, jättekul hade vi så klart.
Visst är det underbart med vänner!!!

Kram från Torprosen
Ps
Bilderna är från Kungälv och Moseldalen i Tyskland

1 kommentar:

Tant Kofta sa...

Har man ett stort och varmt hjärta får man många vänner!
Må så gott från Koftan